• 0
 ≫ 

Koliko bi danas koštalo iznajmljivanje stana Keri Bredšo?

 ≫ 

Jedna od glavnih zamerki na seriju Seks i grad, upravo je život na visokoj nozi glavnih junakinja. Snimanje kadrova eksterijera zgrade odigravalo se na jednoj, a enterijera na drugoj lokaciji

  • 0
Serija Seks i grad

Serija "Seks i grad"; Foto: Profimedia/Visual movies

U Njujorku postoji zakon koji određuje gornju granicu za iznos kirije, te su stanari zaštićeni i mogu bolje da raspodele svoj budžet. Ukoliko do sada niste čuli ovaj podatak, sada vam je donekle razrešena misterija luksuznog života Keri Bredšo.

Jedna od glavnih zamerki na seriju Seks i grad, upravo je život na visokoj nozi glavnih junakinja. Snimanje kadrova eksterijera zgrade odigravalo se na jednoj, a enterijera na drugoj lokaciji. Zahvaljujući pogodnosti sa početka teksta, frilens kolumnistkinja, koju je igrala Sara Džesika Parker, mogla je sebi da priušti sve te lepe stvari u životu.

Pored stana po svojoj meri, Sara se izborila i za modni stil dostojan princeze. Setite se Manolo Blahnik salonki, raskošnih haljina i Fendi Baguette torbica. Ovi modni detalji savršeno su pristajali dami koja pije kosmopoliten i vozi se žutim taksijem. Matematika se ne slaže da je moguće sve to priuštiti jednim honorarom, zato smo se zapitali koliko bi iznajmljivanje stana na Aper Ist Sajd-u Njujorka koštalo danas.

Zahvaljujući sajtu Girl Boss, saznali smo kako su se kretale cene kirije od snimanja serije do danas.

Naime, Keri je krajem prošlog veka bilo potrebno 700 američkih dolara mesečno kako bi uživala na toj lokaciji. Već 2000, kada se emitovala 3. sezona, taj iznos je porastao na 1. 709 dolara. Danas prosečna cena za iznajmljivanje studija bez čuvara iznosi 2. 160 dolara, dok je za jednosoban stan potrebno izdvojiti 2. 700 dolara.

Kako je Kerin stan zapravo bio dvosoban, koji je ona pretvorila u jednosoban kako bi imala veliki garderobni ormar, u ovom trenutku morala bi da izdvoji približno 3. 500 američkih dolara. Sa druge strane, jedini izvor prihoda, pisanje kolumni, 2018. godine donosio bi joj zaradu od oko 4. 333 dolara mesečno. Kada se oduzmu računi i novac potreban za hranu, ne preostaje puno za koktele, a o Manolo salonkama i Fendi torbicama može samo da se mašta.

Video: Rade kao robovi, žive kao u logoru što plaćaju 1000$ i srećni su zbog toga

(Telegraf Biznis/The List/citymagazine.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>