• 0
 ≫ 

Tajna sobe broj 8: Noćenje košta svega dolar, ali postoji jedna caka

 ≫ 

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći deo svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, vlasnik je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

  • 0
Soba Japan hotel

Printscreen/Youtube/One Dollar Hotel

Kada je 27-godišnji Tetusja Inou počeo da vodi mali hotel u Fukuoki u Japanu koji je nasledio od bake, zapitao se kako bi mogao da razradi biznis u vreme kada je konkurencija veoma jaka.

Nakon što je jedan turista iz Velike Britanije veći deo svog boravka u hotelu uživo prenosio na društvenim mrežama, Inou je dobio ideju. Šta ako bi i on iskoristio internet i tako privukao publiku i nove mušterije?

Gosti koji sada dolaze u hotel "Asahi Rjokan" imaju opciju da noće po ceni od jedan dolar u sobi broj 8, ali pod jednim uslovom. Da ceo njihov boravak bude emitovan uživo.

Naravno, postoje određene restrikcije koje se odnose na to kako lajvstrim funkcioniše. Inou je objasnio za CNN da je u pitanju samo video snimanje i da se gostima ostavlja deo privatnosti tako što se ne snima audio njihovih razgovora ili telefonskih poziva.

Tako da na Jutjubu na stranici One Dollar Hotel možete sve vreme uživo da gledate šta rade gosti sobe broj 8.

- Naš hotel je ne jeftinijoj strani i bila nam je potrebna neka dodatna vrednost, nešto posebno, o čemu će svi da pričaju - rekao je on.

Pre ove akcije, soba broj 8 je bila najmanje popularna. Sada su mnogi mladi gosti, kako bi uštedeli novac, otvoreni za opciju da prenoće po ceni od dolar.

- Mladi danas ne brine mnogo o privatnosti. Neki smatraju da je OK da budu posmatrani ceo dan - naveo je on.

Njegov Jutjub kanal već ima preko 1.000 pratilaca, a kada bude izemitovao 4.000 sati "programa", moći će da na njega postavi i reklame i tako dodatno zaradi.

Video: Hoćeš sobu sa pogledom na okean? Da li si 100% siguran?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>