• 0

Hotelijeri smislili novi način zarade: Prvi hotel u kome nema ni "ž" od životinja

U hotelu "Saorsa 1875" u Pitločriju u Škotskoj životinje nisu dozvoljene - ali ne onako kako vi mislite

  • 0

Turisti širom sveta hrle u Škotsku kako bi posetili novu turističku atrakciju - veganski hotel "Saorsa 1875", koji se nalazi u mestu Pitločri. Vlasnica je Sandra Meklaren-Stjuart, koja planira da proširi hotel na još jednu lokaciju.

 

Smešten u viktorijanskom dvorcu iz 19. veka, sadrži 11 soba opremljenih posteljinom od organskog pamuka i jastucima i prekrivačima bez životinjskih proizvoda, poput svile. Veganski proizvodi se takođe koriste i za toaletne potrepštine i sredstva za čišćenje, dok su uniforme osoblja etički nastrojene. Električna energija je čak i na usluzi britanske kompanije za zelenu energiju "Ecotriciti", koja je veganski sertifikovana.

Veganska zajednica nas je velikodušno prihvatila. Oko 55 % posetioca su vegani, a ostali su vegetarijanci, fleksaterijanci ili oni koji su samo znatiželjni - dodala je Meklaren - Stjuart i rekla da su hotel posetili turisti iz gotovo celog sveta.

 

- Imali smo dva cilja kada smo preuzeli vlasništvo. Prvi je bio da stvorimo prijatno mesto gde vegani mogu boraviti bez osećaja neprijatnosti. Drugi je bio da razbijemo stereotipe koji okružuju veganstvo – to nije život apstinencije kako mnogi misle, već živahan, saosećajan način života i središte neverovatnih inovacija -

Naravno, meni u restoranu "Saorsa 1875" takođe je 100% biljni. - Bilo je nekih izazova kada nismo bili sigurni da je sve što smo koristili etički i ekološki prihvatljivo. Svu hranu nabavljamo sa sopstvenih farmi i malih gazdinstava lokalne zajednice - kaže MekLaren-Stjuart, a prenosi CNN.

Obroci koji se prave u hotelu nadgleda italijanski šef Luka Sordi, koji koristi sastojke od domaćih dobavljača, a hotel ima i svoju baštu u kojoj se uzgaja domaće povrće. Jela su inspirisana škotskom divljinom.

 

- Najizazovniji deo kreiranja apartmana bilo je da gosti dobiju potpuno vegansko iskustvo tokom svog boravka - od trenutka kada zakorače u predvorje do trenutka kada se odjave - kaže generalni direktor Džejms Klark. U tom cilju, hotel je čak stvorio poseban pult za prijavu koristeći biljne materijale.

- Ljudi postaju svesniji uticaja koji njihov izbor ima ne samo na planetu, već i na životinje. Mislim da ćemo veganstvo i dalje promovisati - kaže Meklaren-Stjuart.

(M.D)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>