• 0
 ≫ 

Kineskinja kupuje zemlju u Titovom rodnom mestu

 ≫ 

Plaćanje cene za to zemljište bilo je jedan od argumenata Kineza da će ispuniti i svoje obaveze za preuzimanje bivše političke škole

  • 0
na prodaju

Foto: Pixabay

Kompanija Žongja nekretnine uplatila je 1,14 miliona kuna (oko 154.000 evra) za građevinsko zemljište od skoro 27.000 kvadrata u Kumrovcu.

Ova parcela nalazi se odmah pored političke škole, odnosno hotela Zagorje u tom mestu.

Reč je, kako prenosi portal poslovni.hr, o parceli za koju su Žongja nekretnine, čija je suvlasnica Kineskinja Jijang Ju krajem, oktobra potpisale ugovor s hrvatskim Ministarstvom državne imovine.

Plaćanje cene za to zemljište bilo je jedan od argumenata Kineza da će ispuniti i svoje obaveze za preuzimanje bivše političke škole, za koju su već dva puta tražili da se odloži plaćanje, piše Poslovni dnevnik.

Nameru da ulaže u rodno mesto Josipa Broza Tita Ju je potvrdila još u aprilu i dogovorena je cena od 14,09 miliona kuna, piše Večernji list. Ju je tražila produženje roka plaćanja, uz obrazloženje da je zbog napetosti u Hongkongu otežan prenos novca.

Kumrovec, inače, zabeleži između 50.000 i 70.000 posetilaca godišnje, među kojima je veliki broj Kineza.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>