• 4

Da li biste platili 600 dolara za apartman u hotelu od leda?

Ovo je prava „da se smrzneš“ ponuda

  • 4
Ledeni hotel, Kiruna

Image by Malin_BC from Pixabay

Nedaleko od Jukasjarvija, najsevernijeg gradića u Švedskoj u kojem su prosečne temperture znatno niže od nule, niklo je pravo umetničko čudo, izveštava Euronews.

Ledeni hotel „Kiruna“ koji već tri decenije predstavlja pravu atrakciju, ponovo je otvoren za posetioce. Hotel se obnavlja i otvara svakog decembra, i prima goste sve do aprila.

Sadrži ukupno 15 umetničkih apartmana u čujem stvaranju su učestvovali umetnici i vajari iz celog sveta. Od 126 prijavljenih, 31 kandidat je odabran da doprinese dizajniranju kako samih apartmana, tako i predmeta – stolica, stolova, lustera, flaša, različitih ukrasa… Tu je i bar sa čašama od leda i ledenom kapelom koja je popularna kod bračnih parova.

Led koji je upotrebljen dolazi iz Torne, reke duge 522 kilometra koja predstavlja granicu između Švedske i Finske. On se u vidu blokova izvlači iz reke krajem marta ili početkom aprila, kada je najdeblji. Blokovi leda se, zatim, skladište, i čekaju trenutak da budu upotrebljeni.

Mesto u ledenom apartmanu posetioce košta 600 dolara, ali u cenu je uključen i boravak u spektakularnom divljem krajoliku koji okružuje hotel.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>