• 1
 ≫ 

Za 55 dolara možete kupiti deo dvorca u Francuskoj, ali delićete ga sa 1.700 ljudi

 ≫ 

Zamak Vibreis, koji je sagrađen u devetom veku, postao je prava atrakcija jer je cena po kojoj možete postati njegov vlasnik veoma pristupačna. Ipak, postoji nekoliko začkoljica.

  • 1
Zamak, dvorac Shutterstock

Ostalo je još nekoliko dana do Nove godine, a vi nemate poklon za svoju voljenu osobu? Možete joj kupiti zamak i to za samo 55 dolara.

Doduše, ne možete kupiti ceo zamak, nego jedan njegov deo i tako postati suvlasnik ostataka tvrđave koja je nekad bila rezidencija srednjovekovne elite u Francuskoj, piše Si-En-En.

Radi se o zamku Vibreis, koji se nalazi u regiji Grand Konjak i koji je zapravo ruševina. Za sada ima više od 1.700 suvlasnika koji su zajedno dali preko 175.000 evra za njega.

Da bi se zamak obnovio, potrebno je ukupno milion i 240 hiljada evra, a svako ko uloži u njega vodi se kao njegov suvlasnik, jedan deo ovog poseda naziva se po njemu i može da odlučuje o budućnosti zamka.

Osim restauracije zamka, plan je da se iskoristi i njegovo plodno zemljište za uzgajanje organskih proizvoda, a prihod od prodaje išao bi vlasnicima.

Zamak Vibreis je otkriven pre samo nekoliko meseci, a napušten je više od 100 godina. Tvrđava je sagrađena u 9. veku, a neke od zgrada koje su odolele vremenu potiču iz 14. i 15. veka.

Tokom renesanse bio je 150 godina vlasništvo plemićke porodice Mareil, a onda je nekoliko puta menjao vlasnike.

Video: Šta je zajedničko nemačkom caru, Hitleru i Staljinu?

(V. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>