• 0

Vlasnik poznatog vojvođanskog salaša kupio hotel Ležimir za 20 miliona dinara

Svoje zlatno doba hotel je doživeo sedamdesetih

  • 0

Hotel Ležimir na Fruškoj gori, koji je decenijama van upotrebe i u zapuštenom stanju, prodat je za skoro 20 miliona dinara, a novi vlasnik je kompanija "PH1 invest".

Kako je najavljeno, gosti će rekonstruisani hotel i nove sadržaje moći da koriste 2021. godine.

Novi vlasnik, inače, u svom vlasništvu, imaju i poznati Salaš 137 kod Novog Sada.

- Posle dugo vremena propadanja i neizvensnosti, hotel Ležimir prodat je za skoro 20 miliona dinara. Gradska vlast Sremske Mitrovice je prilikom formiranja oglasa striktno navela da prostor zajedno sa objektom, koji će biti stavljen na licitaciju i na prodaju, mora biti izgrađen ili rekontruisan i opredeljen isključivo za svrhe ugostiteljstva, turizma i sporta i rekreacije. Nikakvi drugi sadržaji ne smeju biti - kaže u izjavi za Tanjug načelnik Gradske uprave za opšte poslvoe Sremska Mitrovica Miroslav Jokić.

On smatra da će izgradnjom i rekonstrukcijom hotela građani Sremske Mitrovice i cele Vojvodine, Srbije, dobiti konačno jedan reprezentativan sadržaj u smislu stvaranja uslova za promoiciju turizma.

- Sremska Mitrovica, u tom smislu, svakako ima šta da ponudi. Sigurno je Sirmijum naša najveća nada i uzdanica, ali imamo i fruškogorske manastire, Zasavicu i brojne druge turističke ponude - kaže Jokić.

Hotel Ležimir izgrađen je šesdesetih godina, a najpre je poslovao u okviru tadašnjeg PIK Sirmiuma. Kasnije je pripao preduzeću "Park" iz Sremske Mitrovice.

Svoje zlatno doba doživeo je 70-ih godina, posle čega je krenulo njegovo propadanje, a 90-ih je bio dom izbeglica iz bivše Jugoslavije. Razlog dugogodišnjeg propadanja bili su nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Hotel je bio u vlasništvu grada, a kasnije deo zemljišta u privatnom nakon restitucije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari