• 16

Vlasnik Paok-a pravi superluksuzan hotel za Srbe: Turistička bajka niče na Sitoniji

Ivan Savidis, grčki biznismen i vlasnik Fudbalskog kluba PAOK, pravi superluksuzni kompleks na Sitoniji, i to u hotelu koji je godinama poznat kao čuveno letovalište srpskih turista

  • 16

Kako grčki mediji prenose, kupovina hotelskog kompleksa "Porto Carras", od strane Ivana Savidisa je u završnoj fazi. Ostala je samo formalnost zvaničnog potpisivanja ugovora.

Hiljade srpskih turista letuje upravo u ovom hotelu, a tokom predstojeće sezone 2020. godine cene smeštaja u Porto Carrasu biće nepromenjene, dok će smeštaj i kuhinja biti na daleko višem nivou. Deo hotela će biti renoviran već za ovu sezonu, a potpuno novi superluksuzni objekat biće završen naredne godine.

Premda je reč o hotelu visokog luksuza, očekuje se rast cena smeštaja do čak 80 odsto, ali tek sledeće, 2021. godine! Sem ambijenta i raskoši, goste očekuju promene u hrani, a spreman je novi meni u restoranima.

Savidis, poznat kao prijatelj Srba je, između ostalog i vlasnik hotela Makedonia Palace u Solunu. Prilikom kupovine, ovaj hotel je potpuno renoviran. Očekuje se da će prilikom preuzimanja kompleksa Porto Carras, oba hotela biti renovirana za sezonu 2020., dok će kompletno ulaganje iznositi oko 100 miliona evra!

Za sezonu 2021. godine očekuje se i drastičan skok cena na odnosu na sadašnje, prenose grčki mediji. Takođe, u planu je i izgradnja oko 500 luksuznih vila u vlasništvu Porto Carras kompleksa. Savidis, koji je imperiju izgradio u Rusiji, je za početak širenja u Grčkoj odabrao Solun.

Tu je pazario dosta stvari: luku, cele gradske kvartove i delove uz obalu, brojna velika skladišta, fabriku mineralne vode, "Macedonia Palace", jedan od najluksuznijih hotela u tom delu Evrope, kao i nekoliko turističkih naselja. Preuzeo je lokalnu televiziju i tri dnevna lista, a u leto 2012. ulazak na Fobrosovu listu najbogatijih ljudi sveta proslavio je kupovinom sportskog simbola grada - fudbalskog kluba PAOK!

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    Pa bas cu da se drndam kolima do grckih sela da bih platila hotel 1.500 evra, a hotel tog ranga u Egiptu 4 puta jeftiniji, a duplo jeftijiji sa avio kartama i taksama. Nisu ni Grcka ni grcko more vredni tih para

  • toni

    Bas za srbe,pa ne pravi on to za ove sa paradajzom

  • Hej

    Aha, ako ulaze milione sigurno se oslanja na Srpske turiste. Pre ce biti da ce za veliku vecinu turista ovaj kompleks postati nedostupan.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke