• 0

Bivša fabrika postaje gradilište: Blokovi 64 i 65 dobijaju stambeno-poslovni kompleks sa hotelom

Urbanistički plan predviđa dve parcele od skoro 14.000 kvadratnih metara, stambene objekte, multifunkcionalne zelene površine, dečja igrališta, vodene površine, podzemne garaže i otvoreni parking

  • 0
Blok 64

Printskrin: Youtube/jale vukadinovic

Na mestu nekadašnjeg industrijskog kompleksa FOB (Fabrika odlivaka Beograd) u novobeogradskim blokovima 64 i 65 uskoro bi mogao da nikne stambeno-poslovni kompleks sa hotelom.

Urbanističkim planom, u blizini kompleksa Airport City, na dve parcele površine gotovo 14.000 kvadratnih metara, predviđena je gradnja mešovitih gradskih centara, koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih i stambenih sadržaja.

Na prvoj parceli gradiće se stambeno-poslovni kompleks u obliku meandra i biće sastavljen od osam lamela u nizu, a na drugoj parceli biće izgrađen hotel i još jedan stambeno poslovni objekat, piše portal "eKapija". Planirana gradnja je predviđena u fazama, a pored mešovitog gradskog centra i hotela, biće posla i kada je reč o saobraćajnoj mreži, s obzirom na to da je postojeća sastavljena od internih saobraćajnica nekadašnjeg industrijskog kompleksa.

Zelene površine zauzimaće najmanje polovinu budućeg kompleksa, a planom je predviđeno i ozelenjavanje ravnih krovova objekata. Te zelene površine biće multifunkcionalne i obuhvatiće i dečja igrališta, kao i prostor za sedenje i odmor, i vodene površine - navodi se u urbanističkom planu. Kada je reč o parkiranju, ono će biti rešeno izgradnjom podzemne garaže ili parkinga na otvorenom.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>