• 1

Pratite uživo: Evo kako Kinezi prave bolnice za koronavirus u Vuhanu

Vuhan, grad od 11 miliona stanovnika, nalazi se pod blokadom kako bi se sprečilo širenje koronavirusa

  • 1
Wuhancoronavirus hospitals

Printskrin: Youtube/CGTN

Smrtonosni koronavirus odneo je najmanje 81 život, a preko 3.000 ljudi je inficirano.  Ovaj soj proširio se na nekoliko lokacija širom sveta, a postoji bojazan da će uzeti još više maha. Kineske vlasti trude se da suzbiju epidemiju, kao i lečenju obolelih. Vuhan, grad od 11 miliona stanovnika iz koga je navodno počela zaraza, nalazi se pod blokadom, a vlasti su počele užurbano sa gradnjom dve bolnice koje će se isključivo "baviti" ovim virusom. Čak je sajtu YouTube objavljen snimak uživo na kome možete da pratite izgradnju.

Radovi su počeli u petak, 24. januara, a prema najavama, trebalo bi da budu u četvrtak da budu okončani.

U kineskom gradu Vuhan, koji je epicentar epidemije, svakog dana raste broj obolelih. U poslednjih 48 sati preminulo je 24 ljudi. Istovremeno, kineske vlasti su saopštile da se virus prenosi sa čoveka na čoveka i pre nego što se pojave prvi simptomi bolesti. Nakon ove objave doktori širom sveta su veoma zabrinuti.

Ruski naučnici prave vakciju protiv koronavirusa

 

Dve eksperimentalne vakcine za novi koronavirus koje razvijaju naučnici u ruskom Državnom istraživačkom centru za virus i biotehnologiju "Vektor" biće testirane u junu, objavio je danas sibirski ogranak Ruske akademije nauka.

Stigao i do Austrije?

 

Nakon što je kod kineske stjujardese, koja je u subotu kasno uveče dovedena u bolnicu, ustanovljeno da nije zaražena koronavirusom, Austrija ima novi slučaj sumnje u infekciju ovim virusom koji je odneo veliki broj ljudskih života u Kini.

Kineski turisti iz Vuhana danas stižu u Beograd

 

Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodna dva dana boravili u Hrvatskoj i u BiH, trebalo bi u toku današnjeg dana da uđu na teritoriju Srbije.

Epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravlje BiH Andrea Jurić izjavila je da nema razloga za alarm i da je njihovo zdravstveno stanje uredno, prenosi sarajevski Dnevni avaz.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    27. januar 2020 | 22:51

    Za 6 dana bolnica a mi renoviramo zgrdu klinickog godinama!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>