• 1

Još jedan divan gradić u Italiji prodaje kuće za 1€, sada nema ni uslova, niti neke cake

Italijanski grad Bisaccia je najnoviji koji nudi kuće za 1 evro, a ovaj put ne postoji minimum koji treba da potrošite na renoviranje.

  • 1

Još jedan bajkoviti italijanski grad prodaje kuće za 1 evro, odnosno oko 1,11 dolara, kako bi privukao kupce koji su spremni da se presele i ulože u renoviranje. Bisaccia se nalazi u južnoj regiji Kampanije, na nešto više od 80 kilometara od Napulja. Ponudili su 90 kuća za 1 dolar.

 

Bisacciu je jako pogodila emigracija, kao i niz zemljotresa ( 1980.)

- Ovde se suočavamo sa vrlo posebnom situacijom - izjavio je zamenik gradonačelnika tog grada Frančesko Tartaglia.

- Pustoš se širi najstarijim delom sela. Napuštene kuće su stacionirane jedna pored druge duž istih puteva. Neke čak imaju i zajednički ulaz -

- Pozivamo porodice, grupe prijatelja, rođaka, ljude koji se poznaju ili investitore da udruže snage. Ohrabrujemo ih da kupe više od jedne kuće kako bi zaista imali uticaja i udahnuli novi život ovde -

Podsetimo, ovo nije prvi put da je grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 dolara, nadajući se da će oživeti zajednice u kojima žive. Neki su čak ponudili i poreske olakšice kako bi stimulisali doseljenike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    28. januar 2020 | 15:10

    Znaci nema Italijana od toliko milijona nego nude nama,a mi vredni i posteni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>