• 2

Najsavremeniji šoping mol u Nišu: Počela izgradnja Delta Planeta

Postavljanjem kamena temeljca danas je u Nišu svečano označen početak izgradnje šoping mola Delta Planet koji će građanima ovog dela Srbije ali i regiona, ponuditi najsavremenije sadržaje za sve uzraste.

  • 2
Delta, Niš

Foto: D. K.

Objekat površine 40.000 kvadratnih metara, vredan 70 miliona evra značiće posao za 1.500 Nišlija. Prilaz šoping centru, koji će imati dve etaže, biće moguć sa Bulevara Blagoja Parovića i Bulevara Nemanjića, gradiće ga lokalna građevinska operativa a svoja vrata kupcima i ljubiteljima dobre zabave otvoriće već na proleće sledeće godine.

Kamen temeljac simbolično su postavili mladi lideri Delta Holdinga, koje je ova kompanija prepoznala kao vredan potencijal i dala im šansu da budu njen deo.

- Delta nastavlja svoj veliki investicioni ciklus koji je započet gradnjom hotela Interkontinental u Ljubljani, nastavljen Delta Planetom u Banjaluci a zatim i Delta Planetom u Varni. U ovom trenutku gradimo i Indigo hotel u Beogradu, poslovnu zgradu Delta House, takođe u ovom gradu i počinjemo izgradnju šoping mola u Nišu. To našu kommpaniju bez sumnje čini najveim regionalnim investitorom u oblasti nekretnina – kazala je Zorana Burić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe.

Ona je najavila da je petogodišnjim planom ove kompanije predviđena izgradnja još 370.000 kvadratnih metara prostora vrednih 400 miliona evra.

- Prošle godine smo izgradili 180.000 kvadratnih metara a ove otvorili dva gradilišta, jedno u Beogradu i danas ovo u Nišu. Ovaj šoping mol će postati novi centar grada Niša kao što se to desilo u Beogradu, Podgorici i Banjaluci. Niš će konačno dobiti ono što zaslužuje, moderan šoping centar sa vodećim internacionalnim fešn brendovima kao što imaju i drugi gradovi u regionu, zatim bioskop sa 4Dx halom, restorane i sadržaje za decu i sve ostalo što je potrebno da se pruži jedan kvalitetan doživljaj svim uzrastima – rekla je Burlić.

Delta, Niš

Foto: D. K.

Igor Milenković, jedan do direktora u Delta Holdingu, rodom Nišlija, kazao je da je ovakav objekat nedostajao ovom gradu.

- Ovo će biti mesto okupljanja ne samo Nišlija već turista iz celog regiona. Od ovog projekta svi imamo velika očekivanja, on će biti nešto što će odskakati i u arhitektonskom smislu – kazao je Milenković i pozvao svoju koleginicu Dinu Stefanović, asistenta za projektovanje da otkrije detalje izgleda novog šoping mola.

- Arhitektura će biti inspirisana tradiconalnim srpskim motivima tumačenim na moderan način. Vodićemo računa o zaštiti životne sredine, pre svega štednji energije pa ćemo postaviti solarne klupe i punjače za električna vozila na našem parkingu gde ima mesta za 850 automobila – objasnila je Dina.

Ona se zahvalila, kako je naglasila, velikom timu koji je omogućio da Delta Planet stigne u Niš.

Prema najavama investitora, šoping mol će graditi 700 radnika što će značiti veliki finansijski podsticaj za lokalne građevinske resurse.  Postavljanju kamena temeljca prisustvovao je i vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>