• 3

Podstanari, nađite stan i požurite - država plaća pola kredita: Komšije opet imaju sjajnu šansu

Uskoro će biti objavljena lista kreditnih institucija s kojima će biti sklopljen ugovor

  • 3
kuca na prodaju Foto: Pixabay

Hrvatska Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je poziv kreditnim institucijama za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencionisanih stambenih kredita.

Potpredsednik Vlade i ministar građevine Predrag Štromar već je ranije najavio da će se ove godine, zahtevi za subvencionisane stambene kredite moći predavati u dva navrata, prenosi Poslovni dnevnik. 

Kako stoji na stranici Ministarstva, Štromar će predstaviti daljnje aktivnosti i najaviti tačan datum raspisivanja poziva za građane, pri čemu sve zainteresovane za prijavu poziva da što pre pripreme svu potrebnu dokumentaciju.

U prethodnom krugu, učestvovalo je 12 banaka, a kamatne stope kretale su se od 2,19 do 3,75 posto.

Dosada, u tri godine mere, odobreno je ukupno 9.410 kredita.

Po već ranije poznatim uslovima, zahtev za subvencionisanje stambenog kredita mogu podneti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Odobravaće se najviše 1.500 evra po kvadratnom metru odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 evra u kunskoj protuvednosti. Rok otplate kredita ne sme biti kraći od 15 godina.

Mladima se pomaže plaćanje dijela stambenog kredita prvih pet godina otplate.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    22. februar 2020 | 21:53

    Pametnog čoveka sve zanima. Decenijama se kopiraju razne odluke komšija. Mene bi, a verujem i mnoge, obradovalo da i naša država uradi nešto za osobe bez stana, bez posla, bez budučnosti...

  • 🔴🔵⚪

    22. februar 2020 | 21:44

    Koga još zanima lijepa njihova

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>