• 2

Kvadrat za lokal najskuplji u centru, ide do 14.000 €. Garaže najskuplje na Vračaru

Kod poslovnih prostora najskuplji kvadratni metar starogradnje bio je u Knez Mihajlovoj, dok je najskuplja novogradnja bila u Kneza Miloša Residence. Kada je reč o garažama, trenutno "vodi" Ulica cara Nikolaja

  • 2
Beograd, panorama

Foto: Marko Jovanović

Pisali smo o tome da je najskuplji stan prošle godine prodat u kvartu Beograd na vodi, za 1,31 milion evra. Najskuplja starogradnja procenjena je na Obilićevom vencu, u Beogradu, gde je stan plaćen 700.000 evra, a status najskuplje kuće ponela je vila s Dedinja, prodata za 4,5 miliona evra.

Kako stoje stvari sa ostalim objektima?

Kod poslovnih prostora najskuplji kvadratni metar starogradnje bio je u Knez Mihailovoj - 14.032 evra, dok je najskuplja novogradnja bila u Kneza Miloša Residence, po ceni od 4.270 evra po kvadratu.

Garažna mesta u novogradnji na Vračaru, u Cara Nikolaja, plaćana su i 2.727 evra po kvadratu, dok je najskuplji kvadrat garaže u starogradnji bio 2.000 evra, u Ulici vojvode Šupljikca na Zvezdari.

Zemljište za industrijsku gradnju najskuplje je bilo na terotiriji Beograda, a rekordnih 187 evra po kvadratnom metru, ukupno 1,09 miliona evra, plaćeno je u Vrčinu.

Nakrupniji kompleksi zemljišta za industrijsku gradnju - privredne zone, prošle godine su se pazarile u Novom Sadu gde je 7,1 hektar plaćen 3,77 miliona evra, mestu Zuce gde je za 3,5 miliona evra kupljeno 2,3 hektara i u Bubnju kod Niša, gde je 6,6 hektara koštalo 3,3 miliona evra.

Najveća površina u prometu poljoprivrednog zemljišta, sa nešto više od 559 hektara, plaćena 4,8 miliona evra, nalazi se na teritoriji opštine Novi Bečej.

Kompleks poljoprivrednog zemljišta u Kuli, od 284 hektara, plaćen je 3,69 miliona evra, a kod Bačke Topole - 341 hektar je koštao 2,66 miliona evra.

Video: Telegraf anketa: Da li biste podigli kredit za opremanje stana!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    @rs Ne kontam.Nego sta je ?

  • Rs

    Za vrednos kvadrata u Beogr.u unutrašnist Srbije kupuje se kuča plus zemlja to dokazuje da Beograd nije Srbija.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke