• 2

Korona i dalje obara cene nekretnina: Raste potražnja za vilama van grada

Posebno je popularno sklapanje ugovora bez ličnog prisustva, na primer za učešće u migracionim programima, uglavnom u karipskim državama

  • 2
Srecna porodica, familija, useljenje, nova kuca Bogati Rusi sada "beže" u letnjikovce / Foto: Shutterstock

Nekretnine u svetu su pojeftinile zbog korone za 30 odsto, navodi agencija za konsalting "Knight Frank".

Od početka marta eksperti su zabeležili rast ponude vila i apartmana sa popustom od 30 odsto, uglavnom u Francuskoj i Italiji. Mnogi objekti su bili stavljeni na prodaju ranije, ali se sada prodaju sa popustom.

Raste potražnja za vilama van grada, posebno u Londonu i Njujorku, dok su na Kipru popularne vile i apartmani za iznajmljivanje, zbog zatvaranja hotela, prenosi Sputnjik.

Posebno je popularno sklapanje ugovora bez ličnog prisustva, na primer za učešće u migracionim programima, uglavnom u karipskim državama, kao što su Grenada, Antigva i Barbuda, Sveti Kristofer i Nevis.

Mediji pišu, pozivajući se na agente za nekretnine, da su bogataši u Rusiji prešli u letnjikovce, kako bi pobegli od korona virusa. U martu je broj kupoprodajnih ugovora moskovske elite za kuće van grada porastao za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

S druge strane, kod nas se na tržištu nekretnina javio novi trend - zbog korone bolja je i ponuda stanova za izdavanje. Onaj ko sada traži stan, ima manju konkurenciju, a po svemu sudeći - može da računa i na blago niže cene nego pre proglašenja pandemije.

Reč je o tome da su mnogi podstanari, mahom studenti, otkazali stanove i vratili se u rodna mesta, pa su stanodavci ponovo stavili svoje nekretnine na oglas, ali ovoga puta po nižim cenama, zbog korona krize.

Neki su čak svojim stalnim podstanarima ukinuli plaćanje kirije dok traje vanredno stanje. O tome detaljnije čitajte ovde.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anonimus

    5. april 2020 | 15:09

    Pa i treba da padnu cene, ionako su bile nerealne, barem u Novom Sadu je zadnjih godina toliko skocila cena da to nije bilo normalno. Nedavno sam morala da menjam stan i srecom da su mi na kraju agenti iz Solis nekretnine nasli neko najbolje resenje...ali da su cene bile nerealne zaista jesu....

  • HomeSweetHome

    1. april 2020 | 10:12

    Time for new home!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>