• 0
 ≫ 

Gotova sanacija čuvene "smrdljive zgrade": Da li ovo znači da je već useljena?

 ≫ 

Upaljena svetla u nekoliko stanova, ljudi cirkulišu svakodnevno...

  • 0
Smrdljive zgrade

Foto: Telegraf.rs

Sada već čuvene "smrdljive zgrade" u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, u Novom Beogradu, retko ko da pominje osim njihovih nesuđenih stanara.

Jedna od dve problematične zgrade, odnosno one gde se ispostavilo da je koriščen sporan oplatol, posle sanacije pretvorena je u hostel, dok se sanacija druge privela kraju.

U međuvremnu, fotografije sa lica mesta jasno pokazuju da je i druga zgrada useljiva. Odnosno, da u njoj već neko živi. O tome svedoče komšije koje svakodnevno viđaju nove stanovnike pored, svetla u stanovima, terase na kojima se suši veš... Ukratko, činjenice koje govore da su pojedini stanovi useljeni.

Prema informacijama do kojih smo mi došli, zgrada je prilagođena i trenutno služi za izdavanje radnicima. A i komšije su nam potvrdile da ljude koje viđaju uglavnom nose radna odela, pre svega zaštitnu opremu za rad na građevini.

Mi smo pitali u dva navrta i Građevinsku direkciju Srbije da li postoji konkretan plan sa zgradom, odnosno kada će biti useljiva, kao i to da li postoje rokovi i jasna namena.

Do sada samo dobili ovaj odgovor:

- Radovi na sanaciji druge zgrade (objekat 1) u Ulici Mileve Marić Ajnštajn se privode kraju. Menadzment Direkcije još uvek nije doneo odluku o nameni zgrade. Kada se završe radovi i kada dobijemo potvrdu o uspešnosti sanacije, menadžment će doneti konačnu odluku o budućoj nameni zgrade - rečeno je ranije našem portalu.

Podsetimo, Građevinska direkcija Srbije, dobila je građevinsko zemljište na katastarskoj parceli 6800 koje je u javnoj svojini Republike Srbije da kao investitor napravi šest zgrada i da ih proda građanima po komercijalnim uslovima.

Oni su svoje obaveze koje su kao investitori preuzeli i ispunili, napravivši šest zgrada sa različitim izvođačima radova. Posle nepunih godinu dana, 2014. godine, od useljenja stanara u nove stanove, javlja se problem u zgradama 1 i 3.

Većina stanara u tim zgradama oseća neizdrživ i nesnosan smrad iz zidova i građani počinju da se žale da nešto nije u redu.

Pogledajte u našoj galeriji na početku teksta kako sada izgleda "smrdljiva zgrada".

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>