• 22
 ≫ 

Tražite vikendicu ili seosku kuću? Ima divnih za 10.000 evra, evo i gde

 ≫ 

U Srbiji je u martu prodato, odnosno kupljeno za trećinu manje nekretnina nego istog meseca prošle godine, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), a do manje prodaje nije došlo zbog tržišnih faktora nego zbog uvedenog vanrednog stanja

  • 22

Epidemija virusa korona uticala je u Subotici i na tržište nekretnina tako da iako je cena kvadrata ostala nepromenjena, potražnja je znatno opala, a mnogi prodavci su stopirali prodaju dok se vanredno stanje ne završi.

Ipak, oni koji kupuju, zainteresovani su za kuće i to manje na periferiji grada ili na selu.

Za seosku kuću ili vikendicu na obodu Subotice potrebno je izdvojiti od desetak pa do 20.000 evra, kazao je vlasnik agencije za nekretnine Dejan Graovac.

- Bilo je više upita za manje nekretnine sa većim placevima u okolini Subotice gde bi ljudi mogli da se za vreme epidemije sklone i tamo provedu to vreme - kazao je Graovac.

Dodaje da iako se cene za sada nisu menjale, verovatno će doći do njihove korekcije ukoliko se vanredno stanje nastavi.

- Puštati ljude da gledaju nekretninu u ovo vreme jeste malo rizično iako se pridržavamo svih mera zaštita. Za sada sve stagnira, interesovanje jeste opalo, ali cene su ostale iste - navodi.

Kada je izdavanje u pitanju, potražnje još uvek ima, a neki stanodavci su i smanjili iznos mesečne kirije.

- Neki su se odlučili da smanje zakupninu, neki su se odlučili da daju zakupcima da plaćaju samo račune u ovom periodu, a negde su ostale iste - kaže Graovac.

Iako trenutna situacija može da uspori novogradnju, ona neće stati, smatra Graovac i dodaje da će cena po kojoj će se nekretnine prodavati zavisiti umnogome od toga kakve će posledice vanredno stanje ostaviti na poslove i primanja građana.

Inače u Srbiji je u martu prodato, odnosno kupljeno za trećinu manje nekretnina nego istog meseca prošle godine, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), a do manje prodaje nije došlo zbog tržišnih faktora nego zbog uvedenog vanrednog stanja, ukazuje zamenik predsednika Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Privredne komore Srbije Nenad Đorđević.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. april 2020 | 18:56

    Ako neko hoce vikendicu i raj na zemlji trebo bi birati gde je brdovito ispod neka planinska mesta gde su dobre struje vazduha a ko hoce zemlju da radi i seosku kucu svako nda bi trebalo ravnicu birati ,generalno i jedno i drugo moze doneti coveku blagodeti

  • Senka

    20. april 2020 | 23:19

    Bogami kako vreme prolazi sve više pocinjem da verujem u to da će preživeti oni koji imaju svoj bunar i parče zemlje.

  • Baba Daca

    20. april 2020 | 20:16

    Ima i za 5 celo seotsko imanje u Vojvodini...deca u belom svetu... zemlju nema više ko da radi... u svakoj petoj kući zimi svetlo gori... a matori ili polako venu na svojoj zemlji oli u nekom domu za stare čekaju sudnji dan...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>