• 2

Stižu Kinezi na Žabljak, niče hotel i 40 vila

Kreću pripremni radovi

  • 2
foto: Pixabay

Durmitor/Foto +:Pixabay

Kineska kompanija "Galaxy Europe" započela je projekat izgradnje hotela i 40 vila u Uskocima, u opštini Žabljak na Durmitoru.

Kompanija sa sedištem u Škaljarima, u Kotoru, čiji je jedan od osnivača i izvršni direktor Jing Džin, na Žabljaku ima nešto više od 24.000 kvadratnih metara zemljišta, koje je, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, stečeno kupovinom, prenosi podgorički portal Vijesti.

Prema tim podacima, "Galaxy Europe" na području koje pripada katastarskoj opštini Žabljak 1 ima zemljište koje se vodi kao livade šeste klase, a pojedine parcele su upisane u njihovo vlasništvo 17. februara.

Početkom aprila, Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je urbanističko-tehničke uslove za gradnju trafo-stanice, koja je neophodna da bi počeli radovi i obezbedilo se snabdevanje za budući turistički kompleks.

U sklopu kompleksa planiran je hotel od 4.800 metara kvadratnih, sa suterenom, prizemljem, tri sprata i potkrovljem, kao i vile koje će imati suteren, prizemlje i potkrovlje, a planirana je izgradnja i sadržaje za sport i rekreaciju.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>