• 4

Niče mini grad pored Belvila: Prodat plac u bloku 58 za 829 miliona dinara

Stigla jedna prijava

  • 4
Belvil

Printskrin: Youtube/ben sedin

Građevinsko zemljište u bloku 58 na Novom Beogradu, preko puta naselja Belvil i tržnog centra Delta siti u većinskom vlasništvu Grada Beograda, površine 9.376 m2 prodato je za 829,1 milion dinara kompaniji Lola real estate doo iz Zemuna, rečeno je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Predmet prodaje bile su dve pojedinačne građevinske parcele, površine 4.693 m2 i 5.006,2 m2, na kojima Grad Beograd ima upisan većinski suvlasnički udeo, navodi eKapija. 

Oglas za prodaju raspisan je sredinom marta, a zemljište je prodato na javnom nadmetanju održanom 15. aprila. godine.

Kako su rekli u Direkciji, na javno nadmetanje stigla je jedna prijava i to od strane Lola real estate koja je manjinski suvlasnik na obe građevinske parcele.

- Kako na licitaciji nije bilo drugih zainteresovanih investitora, suvlasnički udeo grada prodat je pravom preče kupovine, po ceni utvrđenoj u oglasu – kažu u Direkciji.

blok 28

Foto: GDS

Kompanija Lola real estate bavi se kupovinom i prodajom nekretnina.

Tržišna vrednost ovog zemljišta po metru kvadratnom iznosi 88.434 dinara, pa je početna cena za suvlasnički deo Grada Beograda na prvoj parceli bila 408.653.514 dinara, a za drugu parcelu 420.503.670 dinara.

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja mešovitih gradskih centara koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem, a u prizemlju planiranih objekata obavezni su komercijalni sadržaji.

Obaveza investitora je da u okviru parcele izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta, dok će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovesti neophodno opremanje javnog zemljišta do granice parcela koje su bile predmet prodaje.

Video: Obraše se vinogradi gore s krova zgrade: Da li ekološka arhitektura postaje stvarnost?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    Ko se nalazi iza tog Lola Real Estate? Betonizacija, guranje ljudi na infrastrukturu koja nije bila 70-ih godina prošlog veka predvidjena za toliki broj ljudi, vec bas da se uredi urbanistički po pravilima, sto neki ne vide dalje od nosa ili dalje od svog džepa.

  • DaDa

    Sta da kazem na to ,taj deo izgleda i ovako katastrofalno samo Beton i nista vise .

  • Jova

    Sve ukupno manje od jednog hektara. Tacnije manje od Delta city.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke