• 1

Raj na zemlji: Pogledajte kako izgleda selo koje se prodaje za 6,5 miliona evra

Nalazi se u Švedskoj, na obodu Stokholma

  • 1
švedsko selo

Satra Brunn / Foto: Christie’s International Real Estate

Korona je možda zaustavila tržište nekretnina širom planete, ali ne i u Švedskoj, koja zapravo nikada nije uvela karantin.

U toj zemlji, odgovornost je bila prepuštena građanima, a mišljenja o ishodu situacije su podeljena.

Ipak, Švedska je zemlja koja pleni prirodnom lepotom. To potvrđuje i selo Satra Brunn, koje je trenutno celo na prodaju i košta 7,3 miliona dolara (oko 6,5 miliona evra).

Kako prenosi CNBC, ovo mestašce je poznato kao "velnes selo", a nalazi se na periferiji glavnog grada - Stokholma. Prostire se na oko 60 hektara, a na prodaju je dodatnih 84 hektara neiskorišćene zemlje.

Satra Brunn, inače, ima dugu istoriju koja datira od 1700 godine, kada je dr Samjuel Skrag ovde otkrio lekoviti izvor vode i kupio okolno zemljište.

Zahvaljujući njemu, selo je dobilo bolnicu, crkvu, stanove, izvore. Postalo je popularno upravo zbog vode, za koju se verovalo da ima isceliteljska svojstva.

Svaki dan, gosti su bili pozivani da piju vodu iz izvora Satra Brunn sela. Osim toga, mogli su da uživaju u hladnim i toplim kupkama, za koje se verovalo da telu vraćaju balans.

Godine 1740. zemljište je pripalo jednom biskupu, a onda i Univerzitetu Upsala. Ta ustanova ga je prodala 2002. Grupi Satra Brunn, koju čini 16 preduzetnika, i od tada je ono "idealno za spa turizam".

Satra Brunn i okolno zemljište registrovani su kao društvo sa ograničenom odgovornošću, što znači da nema restrikacija za strane kupce, prema rečima brokera Jonasa Martinsona.

Video: U selu Ramaća kopao se opal i izvozio u Nemačku: Traktori se voze putevima od poludragog kamenja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>