• 0
 ≫ 

Cene kuća u Srbiji niže i od najpovoljnijih stanova, pogledajte cifre

 ≫ 

Jedino raste cena kuća za izdavanje

  • 0
Kuća na prodaju, prodaja nekretnina Foto: Shutterstock

Novi Sad je jedan od vodećih gradova u Srbiji ako uzmemo u obzir cenu kvadrata nekretnina. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u prethodnoj godini tržište nepokretnosti u ovom gradu, vredelo je 470 miliona evra i zauzimalo je drugo mesto, odmah iza Beograda gde je tržište nepokretnosti bilo vredno čak 2,2 milijarde evra.

Ako izuzmemo vanredno stanje, cene nekretnina u Novom Sadu rastu u poslednjih nekoliko godina. Na porast cena starogradnje dodatno utiče i veliki broj novoizgrađenih stanova. Agenti kažu da je, bez obzira na velik broj stanova u ponudi, u Novom Sadu i dalje potražnja veća od ponude. Sajt za oglašavanje nekretnina 4zida.rs istražio je kako se kreću preosečne cene stanova i kuća u Novom Sadu.

Cene starogradnje u Novom Sadu

Prosečna cena stanova u starogradnji oglašenih za prodaju bila je 1331 evro/m2. Najskuplji su stanovi na Sajmištu čija prosečna cena prelazi 2000 evra/m2. Zatim slede stanovi oko Spansa (1643 evra/m2) i Riblje pijace (1587 evra/m2). Slična cena kao na Ribljoj pijaci je i na drugim lokacijama blizu centra grada.

Na novoizgrađenim bulevarima – Bulevaru Evrope i Novom bulevaru cena stanova se približila onima na Limanu, gde je prosečna cena 1450 evra/m2. Ako ipak želite da uštedite i tražite najpovoljnije kvadrate stanova, gledajte one u Veteriniku, Adicama i na Satelitu, gde je prosečna cena stanova u starogradnji oko 1000 evra/m2

S druge strane, kuće koje se prodaju u Novom Sadu su jeftinije i od najjeftinijih stanova. Tako prosečan metar kvadratni kuća iznosi 703 evra/m2. Najskuplje su one na Sajmištu (1535 evra/m2) i Grbavici (1446 evra/m2), a zatim slede kuće u Adamovićevom naselju i centru. Najjeftinije su kuće u prigradskim mestima – Bukovcu (405 evra/m2), Bockama (400 evra/m2) i Begeču (395 evra/m2). Ineteresantno je da je, prema analizi kretanja cena tokom vanrednog stanja, ustanovio da se cena kuća u Novom Sadu i za prodaju i za izdavanje – rasle.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>