• 0
 ≫ 

"Parče raja" na popustu: Od sezone nema ništa, počela rasprodaja vila i hotela na Baliju

 ≫ 

Tajland je, kako pišu svetski mediji, ipak prošao bolje od Balija u ovoj korona krizi

  • 0
AirBnb Bali Bali / Foto: AirBnB

Na indonežanskom ostrvu Bali, vlasnici hotela koje je snažno pogodila kriza Covid-19, prisiljeni su da stave svoje nekretnine na prodaju.

Ovo je posebno usledilo nakon odluke vlasti da se sezona ne otvara pre jeseni. I dok se jedni bore za egzistenciju, investitori, možda baš sa drugog kraja sveta, mogu da zgrabe ovu jedinstvenu priliku i kupe "parče raja" po znatno povoljnijoj ceni.

Recimo, odmaralište sa 50 vila, koje se gradi u blizini popularne plaže za surfovanje, prodaje se za 9 miliona dolara, što je znatno manje od prvobitno tražene cene od 17 miliona dolara.

Hotel sa dve zvezdice i 140 soba, popularan među bekpekerima, stavljen je na prodaju u maju, za 7,7 miliona dolara. Iako je stopiranje međunarodnih putovanja opustošilo destinacije kao što su Tajland ili Havaji, ocene su da je Bali "ranjiviji" od ostalih.

Turizam čini više od 60 odsto ostrvske ekonomije, i tako obezbeđuje posao za sve: od kuvara i čistačica u odmaralištima sa pet zvezdica, do samozaposlenih vodiča i vozača.

Rekordnih 6,2 miliona putnika posetilo je plaže, hotele i joga centre na Baliju, u 2019. Ove godine su turistički dolasci smanjeni za 22%, na 1,04 milionau prvom kvartalu.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>