• 41
 ≫ 

Vikendica u Vršcu 1.200 evra, apartman pored Save kao Maldivi: Za koliko je skočilo bežanje iz grada

 ≫ 

Mnogi se vode situacijom koja im je poslužila da više kalkulišu oko cena nekretnina koje prodaju ili izdaju - kada je bilo vanredno stanja spuštali su cene, a na prvi pokazatelj ukidanja cene rastu!

  • 41
vikendica kuca na planini planina jezeru jezero izdavanje zarada ekonomija Fto: Pixabay, Oglasi, Telegraf

Hteli ste ovog vikenda van Beograda ali vas je šokirala cena najma smeštaja? Niste jedini. Prema onome što smo čuli od vlasnika apartmana ali i portala za oglašavanje, cene najma vikendica i apartmana skočile su otkako nas korona ponovo drma.

Jedan naš sugrađanin nam se požalio da je najjeftinija kuća u Vršcu na koju je naišao na oglasima, koštala 1. 200 evra za 7 dana.

- 1.200 evra?! Pa na Maldive ću da idem za taj novac - šokiran je on. Bilo realno ili ne, zavisi naravno i od dubine vašeg džepa, ali je činjenica da su skočile cene i za vikendice oko oboda Beograda i dalje prema planinama, i to u proseku za 10 odsto. Mada, ima čitalaca koji nam se javljaju jer su revoltirani i skokom najma za 50 evra u odnosu na mesec dana pre.

Rast tražnje za vikendicama u vanrednom stanju, sa druge strane, izgleda da je ipak povukao i rast cena.  Međutim, i dalje po Srbiji mogu da se nađu pristojne vikendice za svega nekoliko hiljada evra, dok cena može drastično da raste zavisno od lokacije i, naravno, opremljenosti, kvadrature.

Kada gledate precizno oglase, taj rast cene nije toliko vidljiv (što zavisi naravno i od registrovanog, čitaj, legalnog smešaja), ali je ipak primetan trend rasta.

- U periodu od 21. maja do 20. juna skoro 6.000 oglasa (5886) zabeležilo je promenu u ceni, što čini 9% od ukupnog broja oglasa starogradnje na našem sajtu (ukupno 69.000). Poređenja radi, od 16. marta do 20. maja promena se desila u 8% oglasa, pri čemu vidimo da tržište postaje sve aktivnije - kaže za Telegraf Biznis Jasmina Dražić sa portala 4zida.rs.

Zanimljivo je da su se, od 21. maja do 20. juna desile uglavnom pozitivne promene, odnosno rast cena nekretnina.

- Ako ovo poredimo sa vanrednim stanjem, vidimo da je nekretninama tokom vanrednog stanja uglavnom snižavana cena. Ipak, kuće za prodaju i izdavanje, pogotovo one u Beogradu i Novom Sadu su čak i tokom vanrednog stanja beležile rast u ceni -  napominje naša sagovornica.

agi slika Foto: 4zida.rs

Prema njenim rečima, na tržištu se nisu desile toliko masovne promene sa spuštanjem ili rastom cena da bismo mogli da pričamo o nekom većem trendu.

- Manje od 10% oglasa na našem sajtu je doživelo promene u ceni. Ipak, vidimo da je period tokom vanrednog stanja, ali i posle poslužio nekim ljudima da više kalkulišu oko cena nekretnina koje prodaju ili izdaju - kada je bilo vanredno stanja spuštali su cene, a na prvi pokazatelj ukidanja cene su rasle - ističe ona.

U nekoliko navrata sam donosili cene, a kakva je ponuda pored domaćih jezera čitajte OVDE.

Da li ste vi iznajmili vikendicu nedavno, i ako jeste, po kojoj ceni? Pišite nam u komentarima ili na biznis@telegraf.rs

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. jul 2020 | 21:58

    Kad se zavrsi ovo ludilo skupljace im prasinu te vikendice!

  • XX

    11. jul 2020 | 23:21

    U Cortanovcima vikendica 350€ na dan.Sramota,proveriti da li vlasnici placaju porez.Pre neki dan gledala na televiziji,promovisu nasu lepu Srbiju,to je pljacka.

  • Cana

    11. jul 2020 | 22:50

    I,posle se ljutimo na nekog.Samo da se zaradi na trenutnoj situaciji.Procice i ovo,ko ce vam dolaziti.Najjgori smo!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>