Montažna kuća ili klasična zidana? Jedna je 15.000 evra, a druga minimum 30.000

Ovakvi objekti se rade na osnovu jasno definisanog projekta, koji ne podrazumeva nadgradnju, te je potrebno unapred dobro razmisliti o budućim planovima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nenad
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Senad Berković

    10. mart 2021 | 18:08

    imam plac pored puta želim kuću gabarita 60do65m2 sa terasom i podrumom do9 m2 kako da vas kontaktiram interesuje me gradnja od temelja do krova ključ u ruke

  • Bhm

    17. decembar 2020 | 10:21

    Dobra montažna kuća ne .ože da kosta isod 400 evra po m2.Kažem dobra i kažem ne može ispod a skuplja naravno može jer sam ih viđao i po 650 evra po m2.Montažne kuće se prave od zdravih matetijaka i lako se zagrevaju i procitao sam komentar jednog iskusnog da u montazne ne moze da se ugradi centralno grejanje sto je nešto najgluplje sto sam ikada pročitao jer koji bi to tacno razlog bio da ne može?Moze podno,moze klasicno i moze na bilo koju vrstu energenata a on je naveo da može samo na struju???Hlađenje montazne je takođe lako jer cnjen ceo zid od prvog do poslednjeg sloja jeste izolacija.E sad,ja nikada ne bibiuabrao montaznu kuću jer je zidana jeftinija,izdrzljivija,dugotrajnija i daje mogućnosti koja montažna ne.Ako se uradi prava izolacija nema nikakvih problema ni u zidanoj sto se tiče grejanja ni hlađenja.Zidana kljuc u ruke ide standard od 290 do 450 evra u ful varijanti sto je znatno jeftinije od montazne u fulu tj ekskluzivnijoj varijanti.Montazna kuća ima svoj vek od 30 do 50 max 60 godina i to je to.Nisu zo seoske kuće od hrastovig greda nego od industrijski obrađenog drveta ne retko camovine koja nema ni priblizno dug vek.Ko ima para na gomili zidanu u kuću može da se useli za nekih 7,8 meseci dok u montaznu koja moze da se postavi u zavisnosti od velicine za 24 do 48 sati i da se zavrsi,moze useljenje realno za 2 do 3 meseca.

  • Duka

    11. avgust 2020 | 18:38

    Evo ovako iz prve ruke. 2005 godine ja i prijatelj kupujemo plac i delimo ga na dva dela. On se odlučio za montažnu kuću (siva faza) a ja da zidam. Radovi su počeli u aprilu za obe kuće, prijatelj je uselio u avgustu a ja 1 oktobra. Montažna kuća ima 150 m2 neto površine uključujući i garažu i dve terase a koštala je tada 28000 eur (siva faza) a moja ima 200 m2 + tri terase + kotlarnica + ostava od 10 m2 (pr stan 90 m2 + sprat dva stana po 55 m2) sa tri zasebna ulaza. Moja kuća ima sendvič zidove (blok+stiropor+puna cigla), tri kupatila, tri wc-a, tri kuhinje i potrošio sam za izgradnju približno 45000 eur. Prijatelj je na montažnu kuću još potrošio približno 10000 eur posle sive faze. Evo danas posle 15 godina eksploatacije ja trenutno nemam potrebu da ulažem ponovo dok je montažna kuća zrela za novu fasadu i ponovno opšivanje krova. Takođe računi za struju su duplo manji kod mene nego kod prijatelja (ja sam ugradio centralno grejanje a montažna kuća nema tu mogućnost pa se prijatelj greje na struju). Napominjem da su nam svi ostali troškovi bili isti (plac, dozvole, priključci, ograde...) stim što sam ja platio tri brojila za struju a on jedan. Gledajući sada iz ove perspektive u dogledno vreme montažne kuće neće biti ni u korovu a moja će još dugo da stoji. Siguran sam sada da sam izabrao mnogo bolju opciju koja jeste koštala malo više (novca i živaca) ali i dobio sam dosta više isto mišljenje deli i moj prijatelj.