• 7

Ovaj crnogorski grad je leglo divlje gradnje: U celoj zemlji 44.000 objekata bez dozvole

Na prvom mestu po broju ilegalnih zgrada je Podgorica, a potom slede Ulcinj i Bar

  • 7
Podgorica

Podgorica / Foto: Pixabay

Podaci iz katastra pokazuju da je u Crnoj Gori 44.178 objekata bez građevinske dozvole, dok upotrebnu dozvolu nema 1.079 zdanja.

Ove informacije je objavilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma MORT, a one dalje govore da je najviše objekata bez građevinske dozvole u Podgorici - čak 17.142, prenosi Bankar.me.

Upotrebnu dozvolu na nivou glavnog grada nemaju 43 objekta. Potom sledi Ulcinj sa 4.754 objekta bez dozvole, dva bez upotrebne i sa 69 prekoračenja u gradnji.

Na trećem mestu po broju "divljih" objekata u toj državi jeste Bar, u kojem 4.723 zdanja nemaju građevinsku dozvolu. Osam objekata nema upotrebnu, dok je kod 69 registrovano prekoračenje dozvole.

Iza Bara su Herceg Novi, Tivt, Bijelo Polje, Cetinje, Budva. U Kotoru građevinsku dozvolu nemaju 1.004 objekta, a 187 ih je bez upotrebne dozvole.

Treba pomenuti da je u periodu između 1. januara i 31. decembra 2019. godine - izdato samo 66 građevinskih dozvola, a 16 zahteva za izdavanje tih dozvola je odbijeno.

Legalizovana su 734 objekta od 51.000 prijavljenih. U izveštaju MORT-a je konstatovano i da je rok za podnošenje zahteva za legalizaciju istekao 16. jula 2018. godine, a da je u prethodnom devetomesečnom periodu podneto oko 51.000 zahteva, od kojih je obrađeno više od 33.000.

Video: Više kola ulazi u Srbiju, nego što ide u Crnu Goru

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beaty

    Pa Ulcinj i Bar je jos pre 40 godina bio grad Siptara. A tek sada mogu da zamislim. U Ulcinju su se njihove zene kupale u kombineima i donjem vesu. Bila sam mala ali mi to ostalo u secanju

  • Auuu

    ala ste rekli nesto novo.....

  • Valja

    Prvo počistiti SVOJE dvorište, a onda se baviti komšijskim...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke