• 2

Banjaluka dobija impozantnu dvoranu: Rešenja stizala iz celog sveta, beogradski tim odneo pobedu

Prva nagrada vredi 30.000 evra, a objekat će imati nekoliko namena: od koncerata i predstava, pa do poslovnih skupova

  • 2
Koncertna dvorana u Banjoj Luci Koncertna dvorana u Banjaluci / Printskrin: Youtube/Grad Banjaluka

Za koncertnu dvoranu u Banjaluci je izabrano arhitektonsko idejno rešenje iz Beograda.

U konkurenciji je bilo 110 rešenja iz celog sveta, a nadležni smatraju da će objekat biti jedinstven i prepoznatljiv, piše Klix.ba.

Gradski arhitekta Ivan Rašković ukazuje na to da će, osim za svrhu koncertne dvorane od 1.500 mesta, objekat služiti i za kongrese i sastanke.

Biće obogaćen i pozorišnom salom koja prima do 700 ljudi, prostorom za filharmoniju, kao i dopunskim sadržajem poput ugostiteljstva.

Autori pobedničkog rešenja su Miloš Jokić, Nenad Stijović, Nikola Gjorgijevski, Stefan Ilić, Miodrag Grbić, Stefan Danilović, Jovana Kovačević, Jelena Zlatanović i Tijana Mačkić, a nagrada je vredna 30.000 evra.

Drugo i treće mesto u ovom takmičenju zauzimaju tim iz Zagreba, odnosno opet iz Beograda, a oni su takođe nagrađeni. Inače, kreativna rešenja za ovu veličanstvenu dvoranu stizala su iz Španije, SAD, Japana, Indonezije, Crne Gore.

Pobednik je izabran nakon šest krugova odlučivanja zbog, kako je saopšteno, velikog broja prijavljenih radova. Proces odabira je trajao 2 meseca, a konkurs je raspisan u decembru 2019. godine.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>