• 0
 ≫ 

Ovakav skok se ne pamti još od 2006. godine: Prodaja kuća u SAD dostiže rekordni nivo u julu

 ≫ 

Amerikanci napuštaju velike gradove i skučene stanove...

  • 0
Kuca Majli Sajrus

Foto: Profimedia/Grosby Group

Jul je bio rekordan mesec kada je reč o prodaji kuća, kako i Kanadi, tako i u SAD. Porodice su počele da napuštaju velike gradove, kao na primer Njujork, i da traže utočište u mirnijim krajevima.

Novoizgrađene porodične kuće su planule u 7. mesecu u Americi, a ta prodaja je dostigla najviši nivo u poslednjih 13 i po godina. Kako prenosi Rojters, "američko tržište stambenih nekretnina i dalje uspešno odoleva krizi koju je izazvao korona virus".

Podsećamo, trenutna recesija u koju su zapale SAD, gurnula je ekonomiju maltene na dno, a milione ljudi ostavila bez posla i sigurnih prihoda. Ipak, oni koji su u mogućnosti, sada koriste priliku da kupe nekretninu van grada i izoluju se.

Prema izveštaju Ministarstva trgovine te zemlje, prodaja novih kuća je, prema sezonski prilagođenoj godišnjoj stopi, porasla za 13,9 odsto, na oko 901.000 jedinica u julu, što je rekordni nivo još od decembra 2006. godine.

Jun je, što se toga tiče, malo "podbacio", budući da je tada prodato oko 790 hiljada jedinica. Rojters dalje prenosi i ocenu ekonomista, koji su prognozirali da će prodaja novih kuća, koje zauzimaju oko 14% na stambenom tržištu u SAD, porasti svega 1,3 odsto u julu.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>