• 0

Zašto vam treba Instagram? Milenijalci preko njega kupuju kuće, i to za samo 18.000 dolara

Ova društvena mreža postala je "glavno mesto za oglašavanje i prodaju", a ne mora da vas košta baš ništa...

  • 0
kuća, amerika

Foto: Pixabay

Instagram može da vam donese mnogo korisnog, ako znate kako da ga koristite, bilo da trgujete preko njega, ili ste tu da "pokupite" značajne informacije, a ne da gubite vreme.

Danas je gotovo sve moguće oglasiti na ovoj društvenoj mreži za postavljanje fotografija, budući da one i govore više od reči, a dublja komunikacija se dalje odvija preko DM poruka ili telefona koji ostavite.

Kada je pandemija uzela maha u SAD, mnogi su pohrlili na selo ili u manja mesta, jer su gradovi postali žarište virusa korona, previše naseljeni, bučni, "opasni".

Među onima koji spas traže daleko od civilizacije, našli su se i milenijalci, koji su počeli da kupuju nekretnine upravo putem oglasa na Instagramu: reč je o starim, napuštenim kućama koje su nalaze već za 18.000 dolara.

Prema organizaciji "National Association of Realtors", oni su potpuno zaposeli američko tržište nekretnina, pre svega kada je reč o kućama - u 2018, a taj trend se nastavlja i danas.

 

Dakle, govorimo o ljudima uzrasta od 23 do čak 39 godina, a Elizabet Fajnkelstajn i njen suprug Itan, 2016. su pokrenuli Instagram profil sa kućama jeftinijim od 100.000 dolara.

Kažu da ima mnogo zainteresovanih iz Njujorka, Los Anđelesa i Portlanda, odnosno svih onih koji se osećaju "zarobljeno" godinama plaćajući visoke cene kirije.

Danas njihov profil ima čak 1,2 miliona pratilaca, a tokom pandemije, svake nedelje su dobijali 25.000 novih "fanova". Treba napomenuti i da milenijalci kuće koje kupe - ne menjaju iz korena iako su stare, dopadaju im se kamen i staro drvo koji ih čine.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>