• 25
 ≫ 

Srbin iz Amerike za 45 miliona dinara kupio celo etno selo u Koštunićima

 ≫ 

Za selo je ponudio upola nego što je bila procenjena vrednost

  • 25
Eko selo Koštunići

Foto: Shutterstock

Milivoje Đorđević biznis iz Feniksa u Arizoni, poreklom iz Ivanjice kupio je za 45 miliona dinara turističko neselje "Anđelija Mišić" na Suvoboru, u selu Koštunići koje ja palo u stečaj pre više od deset godina.

Preduzeće je kao pravno lice prodato metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda i njihovo poboljšanje tokom postupka, a saglasnost na prodaju danas je dao Odbor poverilaca u Beogradu, u kome većinski udeo ima preduzeće „Jugoimport SDPR”.

Saglasnost je bila neophodna, kako je na prodaji u Privrednom sudu u Čačku nedavno saopštila stečajni upravnik, Gordana Hadzić iz Gornjeg Milanovca, zbog toga što je ponuđena svota manja od 50 odsto procenjene vrednosti.

kostunuci

Foto: RINA

Ovlašćena agencija „Olimpija” iz Užica, procenila je da likvidaciona vrednost „Anđelije Mišić” iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 miliona evra. Najvrednija imovina jeste hotel „Milica i Panajota” u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika dzakova (17,8), vila „Suvoborka” (15,4), Etno – kuća (14,5) i restoran „Ravna gora” (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

Inače, Đorđević u svom posedu ima lanac od četiri hotela od kojih jedan „Park” u Ivanjici i veliki broj apartmana ali će, ukoliko njegova ponuda bude prihvaćena, morati da uloži višestruko veći iznos kako bi veliko odmaralište bilo spremno da primi posetioce.

Ovo turističko naselje osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg „Jugoimport  - Atera” i kompanije „Hajtek difens epe” iz Atine.

Đorđević je, inače, danas kupio i naselje „Prilički kiseljak” u prilikama kod Ivanjice, u stečaju, po ceni od 4,1 miliona dinara.

Video: Lazar je odlučio da napusti grad i napravi najdivnije etno selo

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari