• 0

Stranci hrle na ovo ostrvo iz našeg komšiluka: Planula prodaja kuća, ali i zemljišta za gradnju

Za Vir su uglavnom zainteresovani Nemci, mada tržište nekretnina u Hrvatskoj "oporavljaju" i Švajcarci, Austrijanci, Slovenci...

  • 0
Ostrvo Vir, Hrvatska

Ostrvo Vir / Foto: Shutterstock

Tokom jula na sajtu Crozilla.com najviše su se pretraživali stanovi za prodaju u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Puli, kada govorimo o tržištu nekretnina u Hrvatskoj.

Sudeći po tome gde se najviše tražio zakup stana, ubedljivo vodi Rijeka, dok je najveća potražnja za kućama vladala u Zagrebu, Osijeku, Zadru, ali i na Viru i u Crikvenici, prenosi Seebiz. Takođe, sve je više onih koji traže zemljište baš na Viru, dalmatinskom ostrvu.

Nije reč samo o domaćim kupcima, već i o strancima, i to iz Nemačke. Njih je u Hrvatskoj bilo mnogo u julu, a osim Vira, pažnju im je privukao i Poreč, zatim Pula, Zadar.

Zanimljivo, sajt Crozilla.com je u julu posetilo 66% više korisnika nego u istom periodu 2019, a u odnosu na jun - cifra je porasla 16 odsto.

U julu je takođe porasla kupovina kuća u SAD i Kanadi, a i mnogi drugi segmenti beleže boljitak. Dakle, "ima nečega" u sedmom mesecu.

Ostrvo Vir, Hrvatska

Stranci hrle na ovo dalmatinsko ostrvo / Foto: Shutterstock

Stanovi za izdavanje u gradovima kao što su Zagreb, Split, Rijeka i Opatija nisu bili zanimljivi samo Nemcima, već i našim ljudima, zatim građanima BiH, Češke. Za kupovinu su najviše bili zainteresovani Austrijanci, Švajcarci, Slovenci.

Među stranim posetiocima, ostrvo Vir je bilo prvo na listi najtraženijih za kupovinu kuća, a slede Poreč, Crikvenica, Vodice i Zadar. Osim za kupovinu nekretnina, Vir je strancima privukao pažnju i kada je reč o kupovini građevinskog zemljišta.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>