• 3
 ≫ 

Grčka ponovo rasprodaje hotele: Cene idu od 150 do 800 hiljada evra, a dobijate čist luksuz

 ≫ 

Oia važi za najlepše mesto na Santoriniju, gde se sada najluksuzniji hotel prodaje po "maloj ceni"

  • 3
santorini, grčka, hoteli

Santorini / Foto: Pixabay

Grčka je jedna od najugroženijih zemalja ove godine, jer se velikim delom oslanja na turizamTaman kada smo pomislili da se virus korona povlači, on se snažno vratio i ponovo rasplamsao tenzije.

To je uticalo na odluku vlasti svih država, pa i Grčke, da podeli druge zemlje po listama, odnosno da delimično otvori granice. Na svakih 10 hotela, u proseku, rade samo tri.

Kao i kod nas, i tamo je uvedena pomoć za hotelijere, a ona podrazumeva 800 do 1.500 evra po sobi, u zavisnosti od toga koliko zvezdica ima hotel.

Ipak, nekima ni to ne pomaže da održe poslovanje, a naročito onima koji su navikli na prijem visokog društva, koje ostavlja milione evra u kasu hotela.

Trenutno je u Grčkoj aktuelan "drugi talas" rasprodaje hotela, a još uvek se nude neki hoteli koji su bili na prodaju i proletos, mada sada po nižoj ceni.

Ponuda je raznolika, za svačiji ukus i džep. Od hotela za 150.000 evra, smeštenih u manje popularnim mestima kao što je Nea Vrasna, sa četiri sobe i prostranim apartmanom, pa do objekata od 300.000 evra, kada kupac može da bira i hotel i lokaciju.

oia, santorini

Oia / Foto: Pixabay

Po toj ceni, možete pazariti manje, porodične hotele na Halkidikiju, Krfu, Lezbosu, Peleponezu. U mestima oko Sparte cena ide do 200.000 evra. Ako imate da izdvojite pola miliona, onda ste "uboli premiju".

Za taj novac možete da birate, pa čak i da kupite objekat na čuvenom luksuznom Santoriniju.

Tu hotel, udaljen od plaže nepunih 50 metara, košta malo više od 400.000 evra. Oia važi za najlepše mesto na Santoriniju, a ima svega 3.000 stanovnika. U tom gradiću, na primer, prodaje se luksuzan hotel s apartmanima vrhunskog kvaliteta za "samo" 800.000 evra.

Zašto kažemo "samo"? Zato što je hotel na kaskadi, sa bazenom i pogledom na more, do ove krizne godine noćenje naplaćivao čak 400 evra. Hotel je radio 220 dana godišnje, s popunjenošću od 95 odsto.

Video: Grčki turizam na kolenima: Nikada gore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    1. septembar 2020 | 16:35

    Ću kupim 3 komada, sunce će me ogreje

  • dm1

    1. septembar 2020 | 23:30

    Dokle vise da zavlacite i lazete ovaj narod...to nisu hoteli nego kuce sa par soba...sve sto valja kupili su advokatske kancelarije za klijente iz rusije...nasi kupuju sobe sa kupatilom i terasom do 50 kvadrata...inace pored cene nekretnine placa se i taksa plus porez i jos neki nameti,pa advokat i cena mozeda bude i 150 000 eura za sobu od 50 kvadrata...a tu su i prevare od strane grka prodaju kucu od 250 kvadrata sa 6 soba za 130 000 eur ,pola u kesu ,a pola na racun ...kad se sve zavrsi ,novom vlasniku jos ostaje da isplati hipoteku na kucu ,koju je predhodni vlasnik zalozio za kredit...pisem iz iskustva...u grckoj sam 26 godina...leti dole zimi u srbiji...inace u beogradu ima ruska turisticka agencija koja radi u grckoj i prodaju objekata kod njih je ceo buking ...i za njih radi na stotine advokata u celoj grcko ...

  • Morona

    1. septembar 2020 | 17:10

    Ups.. Korona iznenadjenje..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>