• 1
 ≫ 

Vlasnici vila u Hemptonsu mogu da uzmu 75.000 $ mesečno, ali oklevaju. Zašto?

 ≫ 

Mondensko odmaralište vrvi od Njujorčana i dalje, iako je leto na izmaku

  • 1
hampton beach, plaža, more pesak okean, njujork

Plaža u Hemptonsu / Foto: Shutterstock

Hemptons je letnja destinacija na koju tradicionalno hrle Njujorčani, a do nedavno, Praznik rada koji se obeležava prvog septembarskog ponedeljka, označio bi kraj letnje sezone u ovom luksuznom odmaralištu.

Ipak, već smo ustanovili da je ova godina po mnogo čemu drugačija, pa se tako promenila i "klima" u SAD, tačnije u Njujorku i njegovoj okolini. "Odmor" se produžava, ili bolje rečeno, nastupa preseljenje.

Naime, cene rentiranja kuća u Hemptonsu su drastično skočile, jer sezona nije gotova, štaviše. Sva je prilika da će deca dobar deo školske godine učiti na daljinu, a mnogi zaposleni raditi isto tako, pa je Njujork poslednjih nedelja sve prazniji.

Ovo su, kako kažu agenti za nekretnine, "neistražene jesenje vode" za Hemptons.

Pamela Liebman, predsednica "Corcoran Group", kaže da je oko Praznika rada tržište nekretnina na ovoj destinaciji veoma aktivno, ali su i cene znatno više. Iznajmljivanje kuće u jesen, na mesečnom nivou, u proseku košta 75.000 dolara.

Međutim, vlasnici kuća nisu navikli da rentiraju kuću tokom cele godine, pa su u strahu da može doći do materijalnih šteta, ako se porodica, recimo, useli na pola godine. Kako navode, letnji posetioci uglavnom voze bicikl, borave na plaži ili bazenu po ceo dan, pa su male šanse da oštete nešto u kući (pre svega, nameštaj).

hampton njujork Ralph Ralf Lauren

Prodavnice u Hemptonsu / Foto: Shutterstock

Inače, ovaj letnji raj je poznat po mondenskim vilama, pri čemu najskuplja vila na prodaju košta 72 miliona dolara. Taj "status" nije lako dostići, jer Hemptons obiluje skupim kućama.

Konkretno ova je izgrađena 1919, zove se Villa Maria, ima četiri sprata, 11 spavaćih soba, šest master apartmana i čak 12 kupatila.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    8. septembar 2020 | 08:49

    Vaaaau mozda im ostete trosed ili dasku wc šolje jer će vise vremena provoditi u kući nego leti!?Znam da je u totalno nerealnoj Americi sve preskupo ali za 75.000 dolara mesečno kožeš da izrenoviras kuću od temelja pa do krova u totalu,da je dovedeš do sibe faze i vratis na ful novo,ključ u ruke.Pazi razmidljsnje,da mi je ostete stvari!?Pa za 75 somića neka odnesu sve stvari pa cete opet biti dobri barem 50 hiljada mesecno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>