• 73
 ≫ 

Prodata Beograđanka: Evo ko je novi vlasnik i šta planira dalje s njom

, Telegraf Biznis
 ≫ 

Kompanija se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra

 • 73
Zgrada Beograđanka

Foto: Shutterstock

Marera Properties, jedna od najvećih kompanija na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji, biće novi vlasnik poslovne kule "Palate Beograd", poznate kao "Beograđanka". U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora. 

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli "Beograđanke", a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara, čime kompanija definitivno potvrđuje svoju lidersku poziciju u segmentu kancelarijskog prostora u centru prestonice.

Od 1974. godine kada je sagrađena, "Palata Beograd" nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije. Kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

- Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Zaista imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Beograđanka je svojevremeno bila najmodernija građevina u zemlji, a naši planovi su da joj vratimo taj status kroz inovativni dizajn i adaptaciju prema aktuelnim trendovima u arhitekturi i uređenju biznis enterijera. Sigurni smo da će uprava grada i naši sugrađani moći zajedno sa nama da se ponose rezultatom – izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

“Palata Beograd” će nakon rekonstrukcije otvoriti vrata za poslovnu zajednicu. Zakupcima će na raspolaganju biti atraktivni kancelarijski prostori na prestižnoj lokaciji, urađeni prema najvišim standardima i prilagođeni savremenom konceptu poslovanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dux

  9. septembar 2020 | 12:08

  Prodajte i skupstinu sa sve poslanicima,pa da nam svane.

  129
  11

  Podelite komentar

 • Drasko

  9. septembar 2020 | 12:09

  Lako je prodavati ono sto su drugi gradili, oni nisu uneli da prodaju vec su znali samo da grade pa sad se pojavise i prodavci. Da vidimo sta ce prodavati za godinu dve, mozda groblja jedino su ona ostala.

  87
  14

  Podelite komentar

 • Ooo

  9. septembar 2020 | 11:34

  Sve prodajte

  71
  11

  Podelite komentar