• 51

Ekskluzivno: Ko je Rus koji je kupio Beograđanku i tri opcije za njen budući izgled

Čim dobiju dozvole, kompanija će pokrenuti postupak rekonstrukcije objekta, otkrivaju za naš portal

  • 51
Beogradjanka Foto: Shutterstock

Marera properties, odnosno njena ćerka firma MPP New,  kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra. Kako je obećano, a i to je obaveza kupca, Beograđanka će posle rekonstrukcije zadržati autentičan izgled i namenu.

Proveravali smo ko je zapravo Marera Properties i čime se bavi

Posle vesti da je Beograđanka prodata, pojavilo se pitanje koje se upravo odnosi na vlasničku strukturu odnosno ko stoji iza imena Marera Properties.

Kako otkrivaju za Telegraf Biznis, kompanija MPP New je u vlasništvu Marera Real Estate-a koja je u vlasništvu gospodina Zubrilina. On je poznat u Rusiji kao jedan od najuspešnijih investitora u oblasti nekretnina, odnosno njegova kompanija je poznata po projektima razvoja i rekontrukcije komercijalnih objekata.

- Marera Properties je kompanija za investiranje u nekretnine i bavimo se razvojem komercijalnih nekretnina. Naš portfolio čine kancelarijski, maloprodajni i industrijski objekti širom Srbije na veoma atraktivnim lokacijama a u proteklih nekoliko godina beležimo sve veće interesovanje javnosti i to kroz akvizicije objekata koji su poznati i omiljeni široj javnosti poput nekadašnje Beko hale, danas izvrsno rekontruisanog Kalemegdan Biznis Centra u kome radi više od 2300 ljudi svakodnevno - navode iz Marera Real Estate za naš portal.

Projekat rekonstrukcije Bulevara 79 u ulici Bulevar kralja Aleksandra 79, odnosno arhitektonski biro zadužen za projekat fasade dobio je Nagradu grada Beograda za urbanizam za 2018 godinu, na primer.

Kako ističu, reč je o kompaniji koja kreira dodatnu vrednost na lokalnom tržištu kroz izuzetnu posvećenost kvalitetu nudeći uvek aktuelne i savremene poslovne prostore svojim klijentiima.

Šta čeka zgradu Beograđanke?

Beogradjanka Foto: Shutterstock

Na pitanje, kakvi su dalji planovi za Beograđanku i kada planiraju početak radova, odgovaraju nam da su veoma uzbuđeni zbog predstojećeg projekta rekonstrukcije i da planiraju da po dobijanju svih neophodnih dokumenata pokrenu postupak rekonstrukcije objekta.

- Prema gradu smo se obavezali da će ulaganje biti osam miliona evra u naredne tri godine - navode nam iz te kompanije.

- Bitno je da napomenemo da će Beograđanka kao jedan od najprepoznatljivijih objekata u gradu, sačuvati postojeći izgled, skupa sa Zavodom za zaštitu spomenika ćemo uraditi projekat rekonstrukcije fasade no postojeći izgled će biti u potpunosti očuvan. Ono na čemu ćemo raditi je njeno tehničko unapređenje i osvetljenje objekta - otkrivaju svoje prve planove.

Ideja im je, dodaju nam, da naprave još jedan prepoznatljiv i atraktivan projekat rekonstrukcije koji će dati novu dinamiku ne samo Palati Beograd već i užem gradskom jezgru.

- Po završetku rekonstrukcije Palata Beograd će dočekati sve domaće i inostrane kompanije koje sebe vide u modernom okruženju koje reflektuje kulturu i tradiciju i Beograda i Beograđanke - rekli su za naš portal iz kompanije Marera Real Estate.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih.

U okviru postupka javnog nadmetanja koji je sproveo Grad Beograd, ćerka firma kompanije Marera Properties dala je najbolju ponudu i sada je u procesu zaključenja kupoprodajnog ugovora, saopštila je Marera Propreties.

Video: Grad prodaje svoj deo, namena zgrade se ne menja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    9. septembar 2020 | 16:40

    Jel Im to dedovina pa da mogu da prodaju sve. Sramota!

  • sallleeeee 14

    9. septembar 2020 | 16:56

    Isto kao i sto Arapi prave Beograd na vodi..

  • Ivan

    9. septembar 2020 | 17:00

    A to sto je firma osnovana pre dve nedelje nije vam cudno?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>