• 7

Kirija za stan u Beogradu 7.500 evra mesečno! Proveravali smo za šta su gazde dizale cene

Četvorosobni stanovi u Beogradu prosečno imaju preko 170m2. Na osnovu ovog podatka vidimo da se radi o luksuznim stanovima velike površine

  • 7
stan

Foto: Pixabay

Čim se približio oktobar, gotovo kao po pravilu, skočile su i cene kirija. A posebno je zanimljivo kako "idu" lux stanovi.

U glavnom gradu, prosečna cena oglašenih nameštenih garsonjera iznosi skoro 200 evra, a jednosobnih stanova 250 evra. Ukoliko želite da imate još jednu dodatnu sobu, makar i manju, za takve stanove najčešće ćete morati izdvojiti preko 300 evra.

Prosečna cena oglašenih dvosobnih nameštenih stanova iznosi nešto preko 400 evra, a trosobnih 600 evra.

Zanimljivo je da su oglašeni četvorosobni stanovi gotovo duplo skuplji nego trosobni stanovi, ako gledamo prosek. Tako prosečna cena nameštenih četvorosobnih stanova u Beogradu iznosi 1304 evra, a petosobnih čak 1577 evra. 

- Ovakvih stanova na tržištu nema mnogo, a oni najčešće predstavljaju luksuzno uređene nekretnine smeštene u najelitnijim gradskim lokacijama – Beogradu na vodi, potezu oko Hrama Svetog Save ili na Senjaku. Ovi luksuzni četvorosobni stanovi često imaju i više od 250, pa čak i 350m2, te za ove stanove ne važi najčešće pravilo da sobe imaju dvadesetak ili tridesetak metara kvadratnih – kaže nam Jasmina Gavrilov Dražić, PR sajta za oglašavanje nekretnina 4zida.rs.

Luksuzni stanovi velikih kvadratura

 

Na sajtu 4zida.rs trenutno je oglašeno 776 četvorosobnih stanova, 205 petosobnih stanova i skoro 40 stanova koji imaju šest, sedam i više soba, a nalaze se u Beogradu.

U Novom Sadu ima 67 četvorosobnih stanova oglašenih na 4zida.rs, 13 stanova koji imaju pet ili više soba, i 6 stanova koji imaju šest, sedam i više soba, a nalaze se u Novom Sadu. Na osnovu ovih podataka vidimo koliko u glavnom gradu ima više luksuznih stanova velikih površina. 

Četvorosobni stanovi u Beogradu oglašeni na 4zida.rs prosečno imaju preko 170m2. Na osnovu ovog podatka vidimo da se radi o luksuznim stanovima velike površine.

Kvadraturom najveći četvorosoban stan oglašen na 4zida ima 500m2, nalazi se na Dedinju u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, a izdaje se za vrtolavih 7.500 evra mesečno.  

Prosečna cena izdavanja nameštenih petosobnih stanova na nivou celog Beograda, oglašenih na 4zida je 1.558 evra.

Najviše luksuznih stanova nalazi se na Savskom vencu i to na lokaciji Beograd na vodi, kao i na Vračaru na potezu oko Hrama Svetog Save.

Na nivou Srbije, najskuplji četvorosobni stanovi nalaze se na opštini Savski i njihova prosečna cena iznosi 1.863 evra. A na Vračaru se oglašavaju  najskuplji petosobni stanovi i za njihovu mesečnu kiriju se prosečno traži čak 2225 evra.

Najveći četvorosoban stan u Novom Sadu ima 200m2 i izdaje se za 1.100 evra, a najskuplje oglašen četvorosoban stan u Novom Sadu izdaje se mesečno za 1.500 evra i ima skoro 170m2. Ako ove podatke poredimo sa Beogradom, vidimo koliko je u glavnom gradu više luksuznih stanova – koji su i veći po kvadraturu i izdaju se za višu cenu.

IZDAVANJE BEOGRAD:

Savski venac četvorosobni stan – 1863 evra

Stari grad četvorosobni stan – 1014 evra

Vračar četvorosoban stan – 1574 evra

Novi Beograd četvorosoban stan – 827 evra

Zvezdara četvorosoban stan – 778 evra

Savski venac petosoban stan – 1917 evra

Stari grad perosoban stan – 1187 evra

Vračar petosoban stan – 2225 evra

Novi Beograd petosoban stan – 1338 evra

Zvezdara petosoban stan – (nema podataka)

Pisali smo ranije šta mora da ima stan da bi se zvao "lux", a više o tome čitajte u našem tekstu OVDE.

Ujedno nam pišite u komentarima na kakve stanove za izdavanje nailazite ovih dana.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee

    4. oktobar 2020 | 12:22

    Te cifre mogu da placaju samo lopurde u ovoj drzavi!!!

  • Cinik

    4. oktobar 2020 | 11:29

    Kako to da su najskuplji stanovi na lokaciji 'Beograd na vodi' kad je po nekima to promašena investicija? Po istima 'Savamala' nije trebala da se ruši zbog autentičnosti pa bi tada verovatno za garsonjeru trebalo platiti 1000€. Ne mogu ni da zamislim kolika bi tek stanarina bila u 'Jatagan mali' da je neki ne srušiše.

  • zeljko

    4. oktobar 2020 | 11:27

    Sve ce to jednoga dana stati. U Sloveniji se gradilo kao kod nas,gde se god okrenes grade se stanovi,kako su pocele cene rasti tako je sve stalo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>