• 1

Vlasnici nekretnina iz Srbije od danas mogu u Grčku, ali ne mogu da vode nikoga sa sobom

Ulaz do 400 osoba

  • 1
Nisiros Foto: Pixabay

Ambasada Grčke u Beogradu izdala je uputstvo za sve vlasnike nekretnina iz Srbije, prema kome će od danas, 1. novembra 2020. godine biti moguć ulazak do 400 osoba svakog meseca osobama koje su stalno nastanjene u Srbiji

Dozvoljavaće se ulazak do 400 osoba svakog meseca, počev od 1. novembra 2020, navodi se u saopštenju Ambasade Grčke.

Ovo se odnosi na lica sa stalnim nastanjenjem u Republici Srbiji i to ukoliko podnesu elektronski (preko mejla Konzularnog odeljenja Ambasade Grčke u Beogradu) zahtev za izdavanje specijalne dozvole za ulazak.

- Napominjemo takođe da se ulazak u Grčku obavlja avionom, preko Međunarodnog aerodroma u Atini "Elefterios Venizelos", ili drumskim saobraćajem preko graničnog prelaza 'Promahonas' - naglašavaju iz Ambasade.

Do nekretnina u Grčkoj, moći će samo građani Srbije koji su vlasnici, ali ne i članovi njihovih porodica, navela je Ambasada.

Vlasnici su takođe dužni da pri ulasku u Grčku na graničnom prelazu pokažu: potvrdu koju izdaje Konzularno odeljenje Ambasade Grčke u Beogradu, zajedno sa fotokopijom formulara E9, alidno popunjen PLF formular i QR kod (travel.gov.gr), potvrdu na engleskom jeziku da su negativni na laboratorijsku kontrolu na virus COVID-19 (PCR test), koji je urađen najviše 72 sata pre ulaska u Grčku.

Video: Grčki turizam na kolenima: Nikada gore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣

    1. novembar 2020 | 10:54

    Kako da ne!!!!! Sad moze da se novac donese. A kad je trebalo otici u SVOJE onda smo zarazni. A Englezi,Rumuni vam ostavili cestitku. E sad se borite .....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>