• 13

Niče novi simbol Beograda: Pogledajte kulu od 132 metra u Kneza Miloša

, Telegraf Biznis

Vrednost jedne kule procenjuje se na 73 miliona evra, a ceo projekat prevazilazi 200

  • 13
SKYLINE

Foto: Miodrag Trajković

Na mestu nekadašnjeg MUP-a počeo je odavno projekat kompanije  AFI Europe pod nazivom "Skajlajn Belgrade", a ovog meseca počinje i izgradnja još jedne kule u Ulici kneza Miloša, pod nazivom Skyline Omnia.

Investitor projekta, AFI Europe Serbia, ističe da će ova  funkcionalna biznis kula, čija je vrednost 73 miliona evra, predstavljati jedan od simbola prestonice.

Skyline Omnia će imati 31 sprat, i sa ukupnom visinom od 132 metra prostiraće se na skoro 40.000 m2. U ovoj poslovnoj kuli neće biti čekanja na liftove, budući da je po projektu predviđeno čak 11 brzih liftova za zaposlene i posetioce.

Zakupcima će biti obezbeđena maksimalna fleksibilnost, jer će postojati mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema njihovim zahtevima i potrebama.

Površine prostora za izdavanje, od 250 m2 do 920 m2 po spratu, omogućavaće da se svaka delatnost organizuje na optimalan način.

Kvadrat skuplji od 2.000 evra

Na raspolaganju će biti 479  garažnih parking mesta, a prizemlje je predviđeno za maloprodajne lokale, a svaki peti sprat imaće terasu.

Vrednost celog  projekata procenjuje se na 200 miliona evra, kako je pre tri godine rečeno, najjeftiniji kvadrat koštaće 2.150 evra bez PDV-a. Međutim, imajući su vidu sadašnje cene na tržištu nekretnina, verovatno će ići mnogo iznad toga. 

Kompanija AFI Jurop na tržištu Srbije prisutna je od 2005. godine, kada je započela izgradnju "Erport sitija", a nakon ove najveće investicije, 2014. godine započela je sa izgradnjom prvog kondominijuma u centru prestonice, "Central garden".

Video: Beograd grad kranova: Nikada se više nije gradilo po prestonici

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    Samo kad bi se oni setili da srede i ostale delove grada a ne samo najatraktivnije

  • SD

    Srbija radi,Beograd se gradi.Ostatak Srbije nikada nije bedniji.Zašto se nešto ne radi u nekom drugom gradu? Nije cela Srbija Beograd.

  • Panda

    Srpski "SOLIDERE" što reče Boris Malagurski.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke