• 13
 ≫ 

Niče novi simbol Beograda: Pogledajte kulu od 132 metra u Kneza Miloša

 ≫ 

Vrednost jedne kule procenjuje se na 73 miliona evra, a ceo projekat prevazilazi 200

  • 13
SKYLINE Foto: Miodrag Trajković

Na mestu nekadašnjeg MUP-a počeo je odavno projekat kompanije  AFI Europe pod nazivom "Skajlajn Belgrade", a ovog meseca počinje i izgradnja još jedne kule u Ulici kneza Miloša, pod nazivom Skyline Omnia.

Investitor projekta, AFI Europe Serbia, ističe da će ova  funkcionalna biznis kula, čija je vrednost 73 miliona evra, predstavljati jedan od simbola prestonice.

Skyline Omnia će imati 31 sprat, i sa ukupnom visinom od 132 metra prostiraće se na skoro 40.000 m2. U ovoj poslovnoj kuli neće biti čekanja na liftove, budući da je po projektu predviđeno čak 11 brzih liftova za zaposlene i posetioce.

Zakupcima će biti obezbeđena maksimalna fleksibilnost, jer će postojati mogućnost da svaki sprat bude podeljen prema njihovim zahtevima i potrebama.

Površine prostora za izdavanje, od 250 m2 do 920 m2 po spratu, omogućavaće da se svaka delatnost organizuje na optimalan način.

Kvadrat skuplji od 2.000 evra

Na raspolaganju će biti 479  garažnih parking mesta, a prizemlje je predviđeno za maloprodajne lokale, a svaki peti sprat imaće terasu.

Vrednost celog  projekata procenjuje se na 200 miliona evra, kako je pre tri godine rečeno, najjeftiniji kvadrat koštaće 2.150 evra bez PDV-a. Međutim, imajući su vidu sadašnje cene na tržištu nekretnina, verovatno će ići mnogo iznad toga. 

Kompanija AFI Jurop na tržištu Srbije prisutna je od 2005. godine, kada je započela izgradnju "Erport sitija", a nakon ove najveće investicije, 2014. godine započela je sa izgradnjom prvog kondominijuma u centru prestonice, "Central garden".

Video: Beograd grad kranova: Nikada se više nije gradilo po prestonici

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    19. novembar 2020 | 20:53

    Ово с у за вас "симболи Београда"?! Онда и заслужујете оног Заменика, да вам прави симболе. Само, не знам шта ћемо ми остали који смо рођени овде и памтимо неки неупоредиво бољи град.

  • DDF

    19. novembar 2020 | 21:41

    Narod jedva se prehranjuje i pitanje kakve nas teskoce ceka do kraja i sledece godine...."vlastela"gradi nebodere,da bi mogli da gledaju kako njegov narod"gladuje"

  • Nebojša

    19. novembar 2020 | 21:05

    Selo ostaje selo, pa može imati 100 zgrada sa 137 spratova.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>