• 1

Na mestu izgorele diskoteke Kontrast u Novom Sadu u planu stambeno-poslovna zgrada od pet spratova

Novi kvadtrati u Novom Sadu

  • 1
gradilište, Novi SAD GRADILISTA MOMIROVIC Jedno od aktivnih gradilišta u Novom Sadu/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sadašnji prizemni objekti u polovini Partizanske ulice u Novom Sadu, kao i u manjim delovima Kisačke i Temerinske ulice, trebalo bi da budu zamenjeni zgradama od tri do četiri sprata.

Kako se navodi u Konceptualnom planu detaljne regulacije dela Salajke, južno od Partizanske ulice, koji je na javnom uvidu, planirano je da ovaj deo grada od 17 hektara doživi trasnformaciju. Tako će uz Partizansku, Kisačku i Temerinsku biti uglavnom poslovno komercijalni sadržaji uz stambeni prostor, dok će unutar bloka ostati porodične kuće uz zadržavanje vrtića, škole i poslovnog kompleksa u Hadži Đerinoj ulici, koji većim delom koristi JKP Vodovod i kanalizacija, piše 021. 

Najviši objekti bi trebalo da se izgrade na mestu izgorele diskoteke Kontrast i okolnih magacina. Tu bi se nalazila stambeno-poslovna zgrada od pet etaža.

Uz nju, u delu Kisačke ulice ka nadvožnjaku i delu Partizanske bi sadašnje poslovne sadržaje zamenile stambene zgrade do tri sprata. U Partizanskoj će biti izgrađene dvospratnice prvenstveno namenjene poslovanju, a u delu Temerinske trospratnice sa istom namenom.

U Raškoj ulici, Radoja Domanovića i Karađorđevoj planiran je prostor za porodične kuće do jednog sprata. Za OŠ Vuk Karadžić i vrtić Bambi ostavlja se mogućnost proširenja i nadogradnje.

Video: Cene nekretnina u Subotici ostale iste, a potražnja opala

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadica

    27. novembar 2020 | 12:37

    U Novom Sadu ne prestaje da se gradi, bas je i dalje velika potraznja, drugarica mi radi u Solis nekretninama, nije pala cena stanova i dalje...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>