• 2

Nećete verovati: U podnožju Ravne gore novinar Gvozden Nikolić pravi bungalove na dedovini

Ovo će biti prave stare srpske kuće kakve znamo sa kalendara, sa krovovima "na 4 vode"

  • 2
ravna gora

Foto: Pixabay

Koštunići, živopisno selo u gornjomilanovačkoj opštini poznato po etno turizmu, sledeće godine mogli bi da dobiju još jedan jedinstveni turistički kompleks.

Gvozden Nikolić, vlasnik uticajnog medija iz Zapadne Srbije i autor emisije "Nećete verovati", planira da na svojoj dedovini izgradi bungalove po ugledu na tipične stare srpske kuće tog kraja, ali i brojne dodatne sadržaje, kako bi turistima ponudio potpun doživljaj suvoborskih četinarskih šuma.

- To će biti naselje "nećete verovati", ušuškano na padinama Suvobora i Maljena, na mojoj dedovini, na proplanku od oko 1,10 hektara – kaže za eKapiju Nikolić, koji i sam živi na 100 metara od lokacije planirane za gradnju, u kući u kojoj se i rodio.

Prema njegovim rečima, sa projektom i idejnim rešenjem koje je izradio Atelje Milutinović iz Ivanjice aplicirao je za sredstva iz IPARD fonda, već je dobio i lokacijske uslove, a ove nedelje biće gotov i građevinski projekat.

- Planiram da izgradim 8 montažnih bungalova, ali neće to biti vajati koji su sada ‘moderni’, jer vajati su u staroj Srbiji bili pomoćni objekti, a ne objekti namenjeni za stanovanje. Ovo će biti prave stare srpske kuće kakve znamo sa kalendara, sa krovovima "na 4 vode", zbog velikih snegova u ovim predelima. Svaka kuća imaće po 42 m2, od čega će polovinu kvadrature činiti velike terase – objašnjava sagovornik eKapije.

Bungalovi će se, napominje, grejati uz pomoć sopstvene struje proizvedene iz solarnih panela, a na isti način zagrevaće se i zatvoreni bazen koji je takođe u planu, i koji će se puniti rečnom vodom iz obližnjih rečica Dučina i Podovac.

U celokupan kompleks planira da uloži oko 100.000 evra i nada se da bi gradnja mogla da počne s proleća.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA

    25. novembar 2020 | 04:57

    IPARD fond finansira izgradnju bungalova?!Dali gospodin stvarno misli da se neko kopča na leđima?Po Vojvodini se ljudi ubiše od konkurisanja i po 5 godina za redom i ništa od finansiranja, nikoga ne zanimaju.Gvozdeni je verovatno prvi koji se setio vajata,pa ko veli dajte mu lovu.Smešno,bolje da ćuti nego što glumi Ajnštajna.

  • Ljiljana Lukić

    25. novembar 2020 | 01:20

    Bravo Gvozdene.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>