• 0

Zbog starice koja kija, ova kuća bi mogla da vredi 5,5 mil €. Ipak, vlasnicima se žuri da je prodaju

Mural uličnog umetnika Benksija napravio je "haos" u Bristolu

  • 0
Banksy kuća grafit

Foto: Profimedia/Claire Hayhurst/PA Images

Misteriozni umetnik Benksi (Banksy) nedavno je "ukrasio" zid jedne kuće u Bristolu, tačnije oslikao je mural koji prikazuje stariju ženu kako kija, dok joj iz usta izleće proteza za zube, a tašna i štap padaju na pod.

Vlasnici kuće, čiji zid je ulepšao Benksi, kažu da ipak prodaju svoju nekretninu kako su i planirali, bez obzira na to što su stručnjaci za umetnost procenili da bi zbog ovog murala mogla da vredi milione.

Ejlin Makin bila je spremna da sredi papire za prodaju svog doma ove nedelje. Ali, njena porodica odlučila je da sačeka, nakon što je ekspert za procenu Benksijeve umetnosti, Džoi Sijer, rekao da bi kuća mogla vredeti 5 miliona funti, zbog dela ovog uličnog umetnika.

Benksijevo najnovije delo, kao osvrt na virus korona, pojavilo se prošlog četvrtka. Mural, nazvan Achoo, napravio je pravu pompu, budući da prosečna cena kuće u ovoj bristolskoj ulici iznosi 300.000 funti.

Ali, nakon kratkog razmišljanja, porodica će nastaviti sa prodajom zbog neželjene pažnje koja je "uznemirila" gospođu Makin. Njen sin, Nikolas, rekao je za BBC: "Kada se probudite sa tabloidima koji govore da kuća sada vredi 5 miliona funti, morate razmisliti o tome šta radite... Ali, to ništa ne menja".

Kaže da ih je ovo umetničko delo koštalo novca, jer su morali da plate alarmni sistem i perspex ekran, kako bi ga zaštitili. Takođe otežava svakodnevni život, jer se ljudi okupljaju da vide Achoo.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)9o

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>