• 4

Najluksuznije odmaralište na svetu? Od njegove lepote zastaje dah

Nalazi se u Japanu, usred šume, i idealno je za sve istinske ljubitelje prirode

  • 4
YEZO, Hokaido, Japan

Foto: l-e-a-d.pro

Svet je pun prelepih prizora, nestvarnih lokacija, dela koje je čovek svojim rukama napravio. Jedno takvo nalazi se usred šume, u Hokaido planinama u Japanu.

Ovaj maleni, ali vrhunski, luksuzni posed, nastao je kao delo japanskog studija za arhitekturu, Laboratory for Explorative Architecture & Design.

Rizort Yezo inspirisan je prirodom, ima ogroman drveni krov, i svojim izgledom potpuno se uklapa u azijsku kulturu i estetiku. Sadrži elemente eksperimentalnog dizajna.

Glavni detalj odmarališta je krov, unutar kojeg se nalazi terasa sa dve stolice, a pogled na okolna polja je nestvaran. Ključni materijali su drvo i kamen, a prilikom stvaranja Yezo Retreat-a, bilo je važno obezbediti vodu i svetlost.

Odmaralište sadrži prozore od poda do plafona, i jedan veliki prostor gde su krevet, mesto za sedenje, kamin i stepenište. Zbog impresivnog centralnog betonskog dimnjaka i vijugavog krova, Yezo je odneo pobedu na "2020 Golden Needle Design Award".

Yezo je stvoren za ljubitelje prirode i minimalizma, a kako fotografije govore više od reči, ostavljamo vas da uživate u magičnim prizorima Japana i ovog luksuznog poseda.

Video: List kao papir gde nastaje mašta: Japanski umetnik od lišća stvara nove svetove

(Telegraf Biznis/Foto: l-e-a-d.pro/portfolio/yezo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nest

    12. januar 2021 | 12:25

    Dodjite Vi kod mene u selo, podno Jastrebca...da vidite sta je lepota.

  • Darinka

    12. januar 2021 | 14:34

    Ljudi bravo za oba komentara, skidam kapu do poda... Maaa bravooo, bravooo i bravooo. Da zašto nam je uvijek tuđe ljepše i bolje,zapitajmo se već jednom sami???

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>