• 2
 ≫ 

Doza luksuza na severu Italije: SPA centar samo za one s "dubokim džepom"

 ≫ 

Bazen je opremljen raznim vrstama vodenih igara, a tu su i emocionalni tuševi, Kneippova staza, hamam (tiepidarijum, kalidarijum i figidarijum), finska i bio sauna

  • 2
Portopicolo Foto: Profimedia

Sama reč SPA asocira na nešto lepo, prijatno, otmeno, a zamislite tek kada ste najbolji među najboljima? Veliko je zadovoljstvo posetiti trenutno najluksuzniji spa centar na svetu, Portopiccolo (mala luka).

Nalazi se u Trstu (Italija), a dizajnirao ga je Studio Apostoli. Upravo ovaj "raj na zemlji" je dobitnik međunarodne nagrade za luksuzne banje. Reč je o 2020 World Luxury Spa Awards, u kategoriji "Luxury Destination Spa".

Portopiccolo je ušuškan u prelepom okruženju Tršćanskog zaliva, s njega se pruža pogled na more, i prostire se na čak 3.600 m2. Materijali od kojih je napravljen omogućavaju potpunu konekciju sa prirodom oko centra.

Ako volite ogromne terase sa kojih "puca" pogled, bujnu vegetaciju, kamene površine, onda je ovaj spa centar kao stvoren za vas. On je ujedno i važan deo sela Sistiana, prostire se na tri nivoa.

U prizemlju je atmosfera najviše "kolektivna", dok postaje intimnija kako se penjete na gornje spratove. Ima lepezastu strukturu i kolonade, u donjem delu su recepcija, dečja soba, konferencijske sale, frizerski studio, bazen za trening, zatim svlačionice.

Bazen je opremljen raznim vrstama vodenih igara, a tu su i emocionalni tuševi, Kneippova staza, hamam (tiepidarijum, kalidarijum i figidarijum), finska i bio sauna, potom slana soba, u kojoj gosti mogu udisati mikronizovani jod ili se kupati u slanoj vodi.

Sprat takođe uključuje teretanu, bar i restoran-bar-banket, odnosno prostor koji služi za sastanke. Napolju je ogromna zelena terasa sa ležaljkama, a na poslednjem nivou je predivni spa sa kabinama. Nudi razne vrste tretmana, panoramski spa apartman za parove, kao i privatnu banju.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis/Foto: homeitalia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лукс

    4. februar 2021 | 08:31

    Био сам тамо прије 2 године, мада нисам одсједао. Могу само рећи да је перверзија колико је добро, и колико скупоћа вришти из њега, а није био у потпуности завршен. Једино ми јејош чудно да наше "звијезде" нису откриле за то мјесто које је релативно близу, да се хвале на друштвеним мрежама.

  • Djura

    4. februar 2021 | 08:19

    Kad nama nasa drzava neda pare zato samo mozemo da gledamo u to...!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>