• 0
 ≫ 

Zaboravite na skučene stanove u Japanu: Da li biste dali 20.000 dolara mesečno za ovu nekretninu?

 ≫ 

Studio apartmani u Tokiju uglavnom koštaju oko 1.000 dolara mesečno, a imaju 35 metara kvadratnih. Izgledaju krajnje prosečno, a kako izgleda kada platite 20 puta više za isti period boravka u stanu?

  • 0
japan

Foto: Printskrin/YouTube/Abroad in Japan

Na vrhu zgrade u centru Tokija (Japan) nalazi se impresivan stan, čije iznajmljivanje mesečno košta neverovatnih 20.000 dolara.

Na trenutak zaboravite na skučene japanske stanove i zavirite u ovo luksuzno carstvo.

Evropljani i mnogi drugi svetski stanovnici nisu navikli na takav način života, svojstven Japanu: male kvadrature i prostore koji često služe kao "3 u 1", ali postoji i ona druga strana medalje.

Naime, studio apartmani u Tokiju uglavnom koštaju oko 1.000 dolara mesečno, a imaju 35 metara kvadratnih. Izgledaju krajnje prosečno, a kako izgleda kada platite 20 puta više za isti period boravka u stanu?

Prema podacima iz 2020, "The Greater Tokyo Area", najpopularnija svetska zona, ima više od 37 miliona rezidenata, te ne čudi problem s nekretninama.

Stan, čije fotografije možete pogledati ispod, ima prelepu unutrašnju baštu, koja je mala u odnosu na vrt ispred, a takođe postoji i specijalan tuš gde možete oprati šape svom psu nakon šetnje.

Nekretnina je uređena u potpuno minimalističkom, zapadnjačkom stilu, ima ogroman ormar samo za cipele, zatim četiri spavaće sobe, a najmanja od njih je sasvim pristojne veličine.

Ipak, ta najmanja je, treba pomenuti, veća od prosečne spavaće sobe u Japanu.

Budući da je stan na vrhu, pruža se divan pogled na grad, i prelepo je osvetljen. Na prozorima nema roletni niti zavesa, a sadrže dvostruko staklo, što je dobra izolacija kako zimi, tako i leti.

U kupatilu se nalaze dva đakuzija, kao i TV prekoputa jednog od njih.

Ima dosta detalja u samom prostoru, npr, deo za peglanje ili kačenje stvari. Dakle, mesto unutar kupatila gde možete odlagati samo odeću, zapravo je veće od mnogih kuhinja u Japanu.

Video: List kao papir gde nastaje mašta: Japanski umetnik od lišća stvara nove svetove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>