• 2
 ≫ 

Prodao jednosoban stan za 20 miliona: Pogledajte šta se sve nalazi na 750 kvadrata

 ≫ 

Ovo je jedan od 11 stanova u legendarnoj Ric Karlton zgradi

  • 2
Stan milijardera Sidnija Kimela, Ric Karlton Foto: RISE Media/The Corcoran Group

Filmski producent Sidni Kimel prodao je luksuzan stan sa jednom spavaćom sobom na Menhetnu za 20 miliona dolara, što je upola niže od trenutne njegove vrednosti.

Ovaj neverovatan stan zauzima čitav jedan sprat čuvene njujorške Ric Karlton zgrade, a u decembru 2018. godine milijarder je za njega tražio 39 miliona dolara.

Kimel i njegova žena kupili su ovaj stan za 22 miliona dolara 2001. godine, nakon čega su unajmili arhitektu i potpuno promenili enterijer.

Sada stan obuhvaa spavaću sobu od oko 200 kvadrata, dve terase, dva elegantna garderobera, teretanu i dva kupatila od oniksa.

Ovo je jedan od 11 stanova u ovoj legendarnoj zgradi koja se nalazi odmah preko puta čuvenog Central parka. Inače, ova zgrada je od 1930. do 1999. godine bila "St. Moritz" hotel koji je nakon opsežnih renoviranja ovoren kao Ric Karlton.

Kimel se obogatio u maloprodaji, zastupajući brojne poznate brendove, a nedavno je osnovao i producentsku kuću preko koje finansira poznate filmove.

Kimelov stan obuhvata čitav 27. sprat ovog hotela i prostire se na oko 750 kvadratnih metara. U dnevnoj sobi se nalazi starinski kamin, kao i široka vrata koja vode na terasu sa koje se pruža pogled na Central Park.

Sa dnevnom sobom povezana je i velika bilioteka koju krase posteri Kimelovih filmova. Ogromna trpezarija nalazi se na uglu sprata i pruža panoramski pogled na Njujork, a spavaća soba od 200 kvadrata obuhvata čitavo zapadno krilo stana i veća je od mnogih njujorških stanova.

Stan ima i radnu sobu koja producentu služi kao kancelarija, a profesionalna restoranska kuhinja takođe ima izlaz na terasu.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>