• 63
 ≫ 

Vlasnik zatekao haos i shvatio da "stan na dan" nije biznis iz snova: Snimak iz Beograda je dokaz

 ≫ 

Nekretnina u A bloku na Novom Beogradu je u potpunom haosu, nakon izlaska klijenata koji su je iznajmili "na dan"

  • 63
Stan na dan Printskrin: Twitter/@nikatojeee

Izdavanje stanova nije tako jednostavno kao što mislimo: da, može dobro da se zaradi od rentiranja nekretnine, ali za "dobra zarada" sa sobom nosi i određene rizike.

Oni posebno dođu do izražaja ako vlasnici izdaju stanove na dan, tj. ne znaju dobro podstanara, već se oni menjaju shodno svrsi ovakve vrste biznisa. Nećete uvek "naleteti" na turiste i ozbiljne poslovne ljude u potrazi za smeštajem.

Naime, mrežama se proneo snimak iz jednog beogradskog stana, iz naselja A blok, na kojem se vidi kako je nekretnina, izdata kao "stan na dan", u neviđenom haosu.

Deluje kao da je onaj ko je boravio u njemu, ili više njih, namerno napravio potpuni haos, đubre je na sve strane, i šteta je ogromna. Iz ovog razloga vlasnici stanova na duži ili kraći rok uglavnom traže depozit, ili čak dva, tri.

Svuda u svetu je to praksa, a taj novac se vraća podstanaru, ukoliko na kraju bude sve u redu sa stanom.

Kako smo nedavno pisali, ovaj segment na tržištu nekretnina je posebno bio ugrožen tokom pandemije, a pre svega zbog manjka stranaca (turista) i ljudi iz sveta biznisa.

 

- Garnitura od 18.000 evra - rekao je autor videa na samom početku snimka. "Ja se ne sećam da je mene bilo šta, ikada, ovako zaprepastilo u životu", naveo je dalje.

Kamerom je obišao ceo stan, a svaki deo bio je demoliran.

- I posle se pitaju klijenti zašto vlasnici skupih stanova traže dva ili tri depozita. Ovom vlasniku ni osam depozita ne može da nadomesti štetu - kaže na kraju.

Kratkoročni zakup postao je mesečni

Mnogi vlasnici stanova su odlučili da kratkoročno iznajmljivanje nekretnina zamene mesečnim najmom, te se u drugom i trećem kvartalu 2020. na tržištu pojavio veći broj nekretnina za najam, posebno u Beogradu i Novom Sadu.

Kako je i dalje bilo ograničavanja u putovanjima, turista nije bilo kao prethodnih meseci i godina, koji bi mahom te stanove i uzimali. U prethodnoj godini je, s druge strane, drastično porasla tražnja za vikendicama.

Za prvih 6 meseci 2020. godine ostvareno je čak 40% više kupoprodajnih ugovora nego za isti period 2019. godine. Najviše vikendica je prodato u Vojvodini.

Video: Stanijn haos: Starleta pokazala šta sve unosi u Zadrugu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bex

    30. januar 2021 | 16:15

    Garnitura od 18.000 evra? I to si stavio u stan na dan koji izdajes? Prijatelju, nisi ti oštećen, ti si glup

  • Mile

    30. januar 2021 | 18:02

    Vidio sam razne garniture, preskupe i precenjene italijanske, ali od 18000 eura nisam. Ovaj je stan bio iskorišćen za žurku koja je trajala do zore. Kafići, klubovi ne rade pa se sada to tako radi.

  • Dejan

    30. januar 2021 | 15:49

    Ja i drustvo cesto uzimamo stanove ali uvek izadjemo kao iz svoje kuce. Nije nam cilj da coveku nanesemo stetu kad cemo opet doci. Desilo se jednom da je drugaru cigareta upalila tepih i platili smo stetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>