• 29

Garnitura od 18.000 evra u novobeogradskom stanu? Šta je iza demoliranja "stana na dan"

Svaki vlasnik i gazda koji izdaje stan na dan, trebalo bi prvo da svoj posao prijavi, odnosno da na isti plati porez državi. Samim tim, biće i zaštićen

  • 29
kožna garnitura foto: pixabay.com

"Stan na dan" biznis je koji je cvetao pre korone u Srbiji, a i sada je popularno kratkoročno iznajmljivanje kuće ili apartmana pri čemu se može zaraditi pristojna svota.

Vlasnici međutim, čine ustupke zbog novca, i mahom se odlučuju za ovu varijantu nego da izdaju stan za meces dana. Svesni da tako rizikuju i da im stan bude upropašćen.

To se dokazalo i pre nekoliko dana kada je vlasnik jednog takvog stana u Beogradu zatekao potpuni haos posle izlaska stanara.

On je ostao šokiran prizorom koji je video, jer su sobe bile potpuno demolirane, kao i nameštaj i sve u stanu. Na snimku je teško pronaći bilo šta što nije uništeno, a korisnik društvene mreže napisao je da je u pitanju elitni "A blok" Beograda.

Upravo nesavesni gosti razlog zbog kojih se mnogi teže odlučuju da svoj obekat izdaju na kraće vreme ili jednostavno biraju zakupce. Prema onome u šta smo imali prilike da se uverimo, postoje čak i organizovane grupe na društvenim mrežama, gde stanodavci razmenjuju korisne informacije i ukazuju na potencijalnu opasnost u vidu neželjene mušterije.

Trude se da takvim osobama više ne izdaju stanove.

Iz ovog razloga vlasnici stanova na duži ili kraći rok uglavnom traže depozit, ili čak dva, tri. Svuda u svetu je to praksa, a taj novac se vraća podstanaru, ukoliko na kraju bude sve u redu sa stanom.

Međutim, kako nam kaže vlasnica jednog stana koji se izdaje po tom principu u Blokovima, ona traži i ličnu kartu, ali kaže da to gotovo nikada nije garant.

- Nerado daju svoje podatke, a još teže ide kada moraju da nadoknade štetu koju su napravili. Obično uvek bude "povuci - potegni" - navodi naša sagovornica.

Konkrentno, kada je reč o dotičnom stanu iz A bloka, deluje kao da je onaj ko je boravio u njemu, ili više njih, namerno napravio potpuni haos, đubre je na sve strane, i šteta je ogromna.

Stan na dan Printskrin: Twitter/@nikatojeee

Ipak, pažnju je privukla rečenica vlasnika da je garnitura plaćena 18.000 evra, što je izazvalo reakcije i sumnju u tačnost te informacije.

"Pa gde ima da se kupi garnitura od 18.000 evra!", "Košta kao garsonjera", "Od čega je to" - to su bili samo neki od komentara i u našoj vesti o tome.

Činjenica je da postoji garnitura od 18.000 evra, kao i to da taj podatak ne umanjuje ili uvećava bahatost i neodgovornost zakupaca, ali je i činjenica da postoji način da se šteta nadoknadi.

Svaki vlasnik i gazda koji izdaje stan na dan, trebalo bi prvo da svoj posao prijavi, odnosno da na isti plati porez državi. Samim tim, biće i zaštićen.

Ovako, mnogima od njih ne ostane ništa, jer masa i ne prijavljuje ovakve incidente upravo samo iz jednog razloga - ni sami nisu prijavljeni.

Video: 3 u 1: Kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu spakovali u jednu prostoriju i izgleda super

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    31. januar 2021 | 20:45

    Dajte molim vas, koliko taj gazda treba da bude glup, ili koliko bogat, da takvu garnituru izdaje u stan na dan? Gluposti

  • 😵😵😵

    31. januar 2021 | 20:38

    Garnitura je od muflonovih🍳,presvucena 🐫dlakom....😂😂😂

  • Vladimir

    31. januar 2021 | 21:36

    Više od 30 godina sam se bavio ovim poslom. Ništa nije uništeno. TV ceo, zidovi nisu ni isprljani ni oštećeni. Stolice nisu polomljene. Po krevetima ništa prosipano. Sanitarije cele. Nema polomljenih čaša ni flaša. Sudopera nije zapušena niti je napravljena poplava. Ni ostavljene limenke nisu od alkoholnih pića. Rekao bih uobičajen prizor. Neki klinci slavili rođendan. Ja ovo mogu da sredim za dva sata, a spremačica za 30 min da mogu drugi da dođu. I na kraju, ako ima prijavljen biznis i naprave mu pravu štetu (Ne ovo sa slike)-može da se uhvati za uši pa da igra.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>