• 0
 ≫ 

Neboder na Menhetnu, koji je Trampov zet u očaju prodao, više nije na "đavoljoj adresi"

 ≫ 

Bivši vlasnik zgrade bio je Trampov zet Džared Kušner

  • 0
660 Fifth Avenue

Foto: Brookfield Properties

Poslovna zgrada do skora na adresi Peta Avenija 666, ostavlja ovaj "satanistički" broj i decenije zapuštenosti iza sebe. Ovaj neboder od sada se nalazi na adresi 660 Peta, Brukfild nekretnine, a trebalo bi da bude otvoren 2022. godine, godinu pre nego što je bilo u planu.

Redizajn zgrade u koji je uloženo 400 miliona dolara, potpuno će zaseniti sve okolne zgrade, a i sam neboder neće ni izbliza ličiti na onaj od pre nekoliko godina.

Fasadu boje aluminijuma iz 1957. godine zameniće moderni stakleni paneli, a svetli, polu otvoreni spratovi zameniće stare, prevaziđene, mračne kancelarije.

Četiri terase obezbediće stanarima pristup svežem vazduhu, ali i pogled ka katedrali Svetog Patrika. Redizajn uključuje i novi mehanički sistem, prozore od 20-ak metara kvadratnih, novi lobi, sređen maloprodajni prostor u prizemlju, visoke plafone i direktan dotok svežeg vazduha koji će obezbediti 50 odsto svežiji vazduh.

Ovo je izuzetno važno, jer je vazduh u bivšoj zgradi bio sve samo ne svež, jer se na poslednjem spratu nalazio cigar klub, iz kog se miris dima cigara širio celim objektom. Uprkos svim promenama, napuniti ogromnu zgradu visoku 41 sprat, biće ozbiljan posao, posebno u vremenu posle pandemije, čak i za moćni Brukfild.

Jared Kushner, Džared Kušner,  Donald Trump Tramp

Džared Kušner, Foto: Tanjug/AP

Još se ne zna kolika bi kirija mogla da bude, ali je definitivno da će biti niža za donje spratove.

Brukfild je zgradu kupio od kompanije Kušner Kos, koju drži porodica Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Naime, biznis sa nekretninama njegove porodice upao je 20006. godine u kredite kako bi kupili baš ovu zgradu u Petoj aveniji za 1,8 milijardi dolara. Tada je to bio rekord za neku zgradu na Menhetnu. Sve, osim 50 miliona dolara, bio je pozajmljen novac.

Porodični plan za spas ulaganja je bio jednostavan: srušiti celu zgradu do temelja i izgraditi novu, neboder od 80 spratova s velikim trgovačkim prostorom i luksuznim apartmanima.

Ipak, 2018. godine prodali su zgradu za 1,3 milijardi dolara. 

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>