• 2

Milioneru naloženo da sruši dvorac od 64 miliona dolara, jer je zaboravio jednu "sitnicu"

Diter mora da sruši dvorac u narednih 18 meseci

  • 2
CHÂTEAU DITER

Foto: Profimedia

Britanski milioner Patrik Diter i njegova žena Monika želeli su da kupe vilu u Toskani, ali su umesto toga, odlučili da sagrade sopstveni dvorac u toskanskom stilu, na jugu Francuske, samo sat vremena od Nice. Ova ogromna vila, nazvana „Dvorac Diter“ ima 18 apartmana, dva mesta za sletanje helikoptera, bazen i uređene vrtove. Ali, čini se da ova velelepna nekretnina neće još dugo stajati na ovom mestu.

Francuski sud je potvrdio presudu iz 2019. godine koja kaže da je ovaj dvorac izgrađen nelegalno i kojom se nalaže Diteru da ga sruši u narednih 18 meseci. Sud je, takođe, odredio i kaznu da porodicu, pa sem toga što moraju da plate 550.000 dolara u startu, moraće da daju dodatnih 600 dolara po danu, ukoliko zdanje ne sruše do una 2022. godine.

Diter se godinama bori da zadrži ovaj dvorac, a kazne se samo gomilaju. U martu 2019. godine spelacioni sud u Francuskoj presudio je da je dvorac sagrađen bez dozvole na zaštićenom šumskom području. Ali, dve godine kasnije i sijaset plaćenih kazni, milioner i dalje nije spreman da prihvati poraz.

Postoje neke naznake da će Diter gurati ovaj slučaj do Evopskog suda za ljudska prava.

Diter je dvorac gradio čak 11 godina, do 2011, a 2009. godine grupa kompija se pobunila i rekla da ludilo oko gradnje mora da prestane.

Žurke u dvorcu znale su da okupe i 2.000 ljudi, a gosti su dolazili kolima ili helikopterima, a komšijama je smetao i sistem ozvučenja sa 132 ogromna zvučnika postavljena po celom imanju.

Na saslušanju 2016. godine Diter je rekao da je zaboravio da traži građevinsku dozvolu i da je ignorisao naloge za prestankom gradnje.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. februar 2021 | 11:24

    Aki mu je GALENS zidao nece morati da ruši...

  • kobajagi

    8. februar 2021 | 16:24

    Klasičan politički obračun.Kao nije izgrađen po zakonu.Što su čekali da se izgradi pa onda da ga ruše.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>