• 0

Niske kamatne stope i vakcinacija prave bum na tržištu: Ipak, u top gradovima prodaja stagnira

Cene kuća na urbanim američkim tržištima porasle su za 15%, u poslednja tri meseca, zaključno sa januarom

  • 0
san francisko

Foto: Pixabay

Tržište nekretnina se menja iz dana u dan, a tokom pandemije smo mogli da uvidimo dva trenda: opala je potražnja za stanovima u gradovima, širom sveta, dok je paralelno s tim porasla kupovina kuća van grada.

Doduše, traže se i kuće u samim gradovima, i to najpre u SAD, mada su dva top grada izostavljena. U Njujorku i San Francisku prodaja kuća ide najslabije, tačnije, nema rasta cena.

Amerikanci su ovih dana najviše zainteresovani za nekretnine u Pitsburgu, Detroitu i Feniksu: posebno se traže kuće i stanovi nadomak restorana i kafića.

Stope hipoteka su rekordno niske što građani sada koriste, pre svega, porodice koje žele da se presele u veće domove. Zaposlenima odgovara i to što je sistem rada sada fleksibilniji, odnosno, mnogi i dalje rade na daljinu.

Dakle, ne moraju da budu u centru zbivanja, u skupim gradovima gde su sedišta i kancelarije kompanija za koje rade, već svoje zadatke mogu obavljati kako treba i kada su u manjim mestima ili ruralnim sredinama.

Cene kuća na urbanim američkim tržištima porasle su za 15%, u poslednja tri meseca, zaključno sa januarom. To je pomak u odnosu na početak pandemije, a svemu je doprinela i masovnija vakcinacija.

Ljudi smatraju da je sada pravo vreme za kupovinu jer su kamate i dalje niske, a dobre vesti o vakcini protiv kovida i samom toku pandemije - ulivaju im nadu da će se život uskoro vratiti u normalu, da će ponovo ići na koncerte i u restorane.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke