• 0
 ≫ 

Niske kamatne stope i vakcinacija prave bum na tržištu: Ipak, u top gradovima prodaja stagnira

 ≫ 

Cene kuća na urbanim američkim tržištima porasle su za 15%, u poslednja tri meseca, zaključno sa januarom

  • 0
san francisko Foto: Pixabay

Tržište nekretnina se menja iz dana u dan, a tokom pandemije smo mogli da uvidimo dva trenda: opala je potražnja za stanovima u gradovima, širom sveta, dok je paralelno s tim porasla kupovina kuća van grada.

Doduše, traže se i kuće u samim gradovima, i to najpre u SAD, mada su dva top grada izostavljena. U Njujorku i San Francisku prodaja kuća ide najslabije, tačnije, nema rasta cena.

Amerikanci su ovih dana najviše zainteresovani za nekretnine u Pitsburgu, Detroitu i Feniksu: posebno se traže kuće i stanovi nadomak restorana i kafića.

Stope hipoteka su rekordno niske što građani sada koriste, pre svega, porodice koje žele da se presele u veće domove. Zaposlenima odgovara i to što je sistem rada sada fleksibilniji, odnosno, mnogi i dalje rade na daljinu.

Dakle, ne moraju da budu u centru zbivanja, u skupim gradovima gde su sedišta i kancelarije kompanija za koje rade, već svoje zadatke mogu obavljati kako treba i kada su u manjim mestima ili ruralnim sredinama.

Cene kuća na urbanim američkim tržištima porasle su za 15%, u poslednja tri meseca, zaključno sa januarom. To je pomak u odnosu na početak pandemije, a svemu je doprinela i masovnija vakcinacija.

Ljudi smatraju da je sada pravo vreme za kupovinu jer su kamate i dalje niske, a dobre vesti o vakcini protiv kovida i samom toku pandemije - ulivaju im nadu da će se život uskoro vratiti u normalu, da će ponovo ići na koncerte i u restorane.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>